Administratorul unui bloc din Exerciţiu creşte porumbei în podul punctului termic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii blocului P19  îl acuză pe administrator şi de nereguli organizatorice. Reprezentanţii Primăriei l-au luat, astăzi, la întrebări pe administratul acuzat că nu oragnizează şedinţe , că că are o atitudine dictatorială şi că le pune în pericol siguranţa prin blocarea gurii de acces în podul Punctului Termic, la un eventual incendiu.

 Locatarii spun că au ajuns la capătul răbdărilor. De 10 ani se simt terorizaţi de  Valeriu Gherman, administratorul Asociaţiei  de proprietari  Speranţa. Oamenii spun că bărbatul este violent,  îi jicneşte, le adrezesează  înjurii şi-i pune în situaţii umilitoare.  Mai mult , administratorul creşte şi porumbei. La început le amanajase un coteţ chiar pe balcon, însă după ce oamenii i-au sărit în cap, bărbatul  a dus păsările la subsol şi , mai apoi, la ţară, pentru un timp, până când spiritele s-au mai calmat. Le-a adus, însă, înapoi şi le-a  instalat chiar în podul punctului termic.  Între blocul P19 şi  PT 723 a fost amenajat un fel de coteţ care are ieşire  şi  în  baia administratorului, de unde acesta îşi hrăneşte păsările.  Oamenii sunt revoltaţi că  improvizaţia administratorului blochează calea de acces a pompierilor  la un eventual incendiu şi că păsările le  murdăresc geamurile „ Zi de zi, aceiaşi problemă.  Ferestrele sunt pline de găinaţ. Frec şi iar frec, de m-am săturat “, spune doamna Silvia, una dintre locatarele de la parter. 
 
“Nu mai suportăm mirosul . Iarna ca iarna, dar vine vare şi o să se împută de tot. L-am rugat de atâtea ori să şi le ia de aici şi nu vrea. A mai pus şi nişte stinghii de lemn ,să se aşeze porumbeii pe ele,. Nici nu ştim cum sunt fixate. La o vijelie ne putem trezi cu ele în cap. În plus, dacă , Doamne fereşte, ia foc punctul termic, pompierii nici nau cum să intre că sârmele lui blochează accesul”, spune Gerta Ghencea o altă locatară.  
Vecina ei, Maria Ilina îi dă dreptate.  ’’ Fac mizerie  mare. Păsările nu se cresc la bloc, se cresc la ţară.” Spune femeia, care mai are o supărare legată de administrator: ’’ Ne vorbeşte foarte urât , înjură  şi ne pune în nişte situaţii foarte neplăcute  Nici avizierul nu-l putem citi, că dacă ne vede, ia foc,,fir-aţi ale dracu’ în sus, fir-aţi ale dracu’ în jos, numai aşa o ţine.  Iar şedinţe nici nu organizează” explică femeia.
Oamenii s-au plans autorităţilor locale iar în această dimineaţă o echipă de inspectori de la Primăria  Piteşti  l-a luat la întrebări pe administrator.
   “Hotărârea consiliului Local 27/2002 interzice, prin articolul 20  să creşti porumbei şi să amenajezi cuşti.  Amenda prevăzută pentru asfel de fapte este cuprinsă între 300 şi 500 de lei”, spune  Elena Corbescu, şeful   Serviciului energetic şi îndrumare administratori.

 Administratorul, însuşi, recunoaşte că  spaţiul prin care intră şi ies porumbeii coincide cu spaţiul de acces  al pompierilor în caz de incendiu însă spune că nu păsările sunt problema aici. ” Sunt câţiva vecini de o răutate extraordinară. N-au nici măcar o diplămă de bacalaureat,ce să le ceri. Aici e vorba de invidie”, spune  Valeriu Gherman. Administratorul explică şi de ce nu ţine şedinţe: ”  N-ai cu cine să te înţelegi. Cum încerc să fac ceva , apar unii care se pun de-a curmezişul”

Înspectorii Primăriei i-au întocmoit un  proces verbal cu toate neregulile constatate  şi i-au dat administratorului  o săptămână să scoată porumbeii din spaţiul respectiv şi să-l închidă. În plus l-au somat să organizeze şedinţele obligatorii cu membrii asociaţiei , în caz contrar riscând să-şi piardă funcţia.
“A instaurat teroarea aici “

  Oamenii spun că nu se poate discuta cu administratorul: ” În urmă cu câteva zile mi s-a spart caloriferul. Aveam nevoie urgentă să intru la subsol  ca să opresc conducta.  S-a dus băiatul la el la uşă şi a refuzat să-i dea cheia. După lungi insistenţe şi certuri ca la uşa cortului a binevoit să i le arunce. Chiar aşa, trebuie să ne umilim? Întreabă David Alexandru, un alt locatar. Bărbatul are mai multe de împărţit cu administratorul  “E foarte violent.  A instaurat teroarea aici.  În urmă cu 10 ani mi-a  spart capul cu o rangă,  pe scări  Şi acum am cicatrice. Putea să mă omoară. Vecinii au văzut  şi ei scena. Şi oamenilor le e frică de el. Mi-am retras plângerea la insistenţele unei cunoştinţe commune.!”poveste;te bărbatul.

 Administratorul se apără: ” Ce rangă?! E o treabă  mai veche . Venise la mine la uşă după o problema pe care o generaseră copiii lui care făceau gălăgie pe scara. L-am împins şi s-a lovit de balustradă”.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite