Administratorul blocului P19 creşte, în continuare, porumbei în podul punctului termic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 17 martie, reprezentanţii Primăriei Piteşti  au impus  administratorul blocului P19 din Exerciţiu să inchidă spaţiul dintre bloc şi  punctului termic, în care  creşte porumbei.  Deşi  au trecut de atunci, mai bine de două săptămâni, porumbeii sunt încă  tot acolo.

  În urmă cu două săptămâni, locatarii blocului P19 se plângeau  că au ajuns la capătul răbdărilor. Oamenii spuneau că se simt terorizaţi de  Valeriu Gherman, administratorul Asociaţiei  de proprietari  Speranţa pe care îl acuzau de violenţă,  jicniri şi injurii şi de faptul că  porumbeii pe  care-i în spaţiul dintre punctul termic şi bloc miros urât şi le murdăresc gemurile. Mai mult oamenii îl acuzau , atunci, pe administrator că blochează  cu acest adăpost, accesul pompierilor  la un ebentual incendiu. Inspectorii Primăriei l-au verificat pe administrator pe 17 martie şi i-au pus în vedere  să închidă adăposul  păsărilor.

„I-am  transmis, în aceeaşi săptămână o somaţie  în acest sens. Din momentul prmirii somaţie, avea la dispoziţie 7 zile să închidă spaţiul dintre bloc şi punctul termic în care sunt stau păsările.”, explică  Lavinia  Paraschiva , inspector zonal la Primăria Piteşti.
 Vecinii au aşteptat în zadar să scape de porumbei. Sigurele măsuri luate până astăzi de administartor  sunt îndepărtarea celor două bârne de lemn pe care se sprijineau păsările şi întinderea unei plase de sârmă la intrarea în coteţ. Porumbeii erau, însă, în această dimineaţă, tot acolo, şi continuau să intre şi să iasă nestingherite din  adăpost.

 “Ne disperă cu mirosul. Ţine acolo peste 40 de  porumbei. Vă daţi seama cu o să fie la vară dacă acum, când încă nu eprea cald,  miroase în halul ăsta.Am aşteptat o zi, am aşteptat două, l-am lăsat încă o săptămână, dar au trecut de-atunci mai bine de două săptămâni şi el n-a luat nicio măsură. Îşi bate joc de noi.  Ba, mai mult, a umplut  boxa  pe care ar trebui să o folosim  la comun, cu  sacii de grâu cu care-şi hrăneşte păsările. “, spune Gerta Ghencea una dintre locatare.

“El face afaceri iar noi suportăm mizeria”

Oamenii sunt revoltaţi.  „Nu se poate  aşa ceva!  Până nici de cei de la Primărie nu ţin cont, ce să mai zic de noi?!   Ne-am umplut de şoareci şi şobolani de când  işi depozitează grâul în boxă.  Nu mai vorbesc de găinaţul care ne pică pe geamuri şi-n cap. Îi ţine ca să-i înmulţească şi să-i vândă. Toţi l-am văzut cu sarsanalele pline când se ducea cu ei la târg. El face afaceri iar noi suportăm mizeria.“, se întreabă Maria Ilina, o altă vecină

 Deşi recunoaşte că-i hrăneşte direct din propria baie, pe fereastra care dă în adăpostul porumbeilor, administratorul spune acum că păsările nu sunt ale lui.”  Eu  mi-am făcut datoria, am închis acolo,cu plasă, dar ei vin singuri înapoi.   Ce să le fac? Să-i împuşc? Asta-i culmea!” exclamă administratorul. 
Înspectorii Primăriei spun că vor veriuifica şi ei dacă administratorul a luat măsurile stipulate în somaţie. “Deocamdată nu ştim cu certitudine  la ce dată  a ajuns la dânsul somaţia transmisă de noi. Vom verifica dacă  a inchis sau nu zona. În cazul nerespectării acestei măsuri riscă o amendă cuprinsă între 300 şi 500 de lei”, spune  Lavinia  Paraschiva , inspector zonal la Primăria Piteşti.

  Păsuit până după Paşte


   Administratorul n-are, însă, motive de îngrijorare  pentru că inspectorii primăriei vor face următoare rundă de verificări abia miercuri, după Paşte, timp în care Valeriu Gherman  îşi poate  vedea, liniştit, de treburi.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite