Piteşti: Adio concedii la grupurile şcolare cu rezultate dezastruoase!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este ameninţarea făcută de inspectorul general al IŞJ Argeş Gabriel Bratu, după ce în unele dintre licee promovabilitatea a fost sub 50%

Toţi directorii de la colegiile, liceele şi grupurile şcolare din Argeş au fost chemaţi astăzi la Liceul Astra de către inspectorul general Gabriel Bratu pentru a comenta pe marginea rezultatelor obţinute la examenul de bacalaureat. Având în vedere că în judeţul nostru promovarea a sărit cu puţin peste 61%, şedinţa s-a dovedit a fi o adevărată chelfăneală la adresa conducerilor celor 19 grupuri şcolare, de la care nu au reuşit să ia examenul nici jumătate dintre liceeni.

Cu degetul a fost arătat în special Grupul Şcolar Ştefăneşti, cu o promovabilitate de 0.99%, de aici reuşind să ia bacul decât un elev din 115 înscrişi.

Pregătire cu elevii
Drept urmare, s-a luat decizia ca pe toată perioada vacanţei, la aceste 19 unităţi de învăţământ cu rezultate catalogate drept „dezastruoase”, cadrele didactice să vină zilnic câte patru ore la şcoală, pentru a face pregătire cu elevii care, în toamnă, vor susţine din nou bacalaureatul.

„E obligaţia dumneavoastră să-i aduceţi pe aceşti elevi la şcoală şi să-i pregătiţi în aşa fel încât să recuperăm măcar 5% în toamnă. În şcolile pe care le conduceţi s-au investit sute de mii de euro, iar 65% dintre locurile de la liceu sunt tot aici. Nu vreau să aud că sistemul e de vină pentru ce s-a întâmplat, pentru că sistemul suntem tot noi, toţi”, a spus „generalul” Gabriel Bratu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite