Adio alegeri! Viceprimarul de la Curtea de Argeș, declarat incompatibil de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costinel Vasilescu era în același timp viceprimar și administrator la două firme. În urma verificărilor declarațiilor de avere și de interese ale viceprimarului, Agenția Națională de Integritate l-a decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție publică pe următorii trei ani.

Lovitură înainte de a candida ca primar pentru viceprimarul orașului Curtea de Argeș, Costinel Vasilescu. În urma evaluărilor demarate la în luna februarie a anului trecut, Agenția Națională de Integritate a constatat că viceprimarul din Curtea de Argeș s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2008 – 08 iulie 2009 și respectiv din 19 iunie 2008 până în prezent, întrucât a deţinut simultan funcția de viceprimar al Municipiului Curtea de Argeș, cât și funcția de administrator în cadrul a două firme: “S.C. Uno Impex S.R.L.” și respectiv “S.C. Auto Serv Quality 2006 S.R.L.”, încălcând astfel legea privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Costinel Vasilescu a fost validat în funcția de viceprimar al Municipiului Curtea de Argeș pe 19 iunie 2008. În perioada 20 iulie 1992 – 8 iulie 2009, acesta a fost administrator al firmei Uno Impex din Curtea de Argeș, care are ca tip de activitate vânzarea de produse alimentare, băuturi și tutun.
De asemenea, începând cu 22 septembrie 2006  până în prezent, viceprimarul  exercită funcția de administrator și asociat în cadrul “S.C. Auto Serv Quality 2006 S.R.L.”, un service auto cu activitatea suspendată din mai 2009, din orașul Curtea de Argeș. Conform legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, “funcţia de primar şi viceprimar este incompatibilă cu cea de administrator la societăţile comerciale”

Interzis la funcții publice
În urma constatărilor, Agenția Națională de Integritate a decis decăderea din funcție a viceprimarului Costinel Vasilescu. “Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani”, se precizează în comunicatul de presă emis de ANI. Costinel Vasilescu poate contesta raportul de evaluare a incompatibilității, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ.

Viceprimarul în vârstă de 47 de ani este căsătorit și are un copil. Acesta a terminat Dacultatea Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul Universității Politehnice București și a lucrat ca inginer la I.P.E.E Electro- Argeș. În CV-ul său de pe site-ul primăriei Curtea de Argeș figurează că din 1993 este director general la Uno Impex SRL, iar din iunie 2004 este viceprimar al Primăriei Municipiului Curtea de Argeș. Costinelelel Vasilescu este membru al Partidului Național Liberal din martie 1990, iar din iulie 2001 este președinte al PNL Argeș. Înainte de a fi declarat incompatibil  de Agenția Națională de Integritate, acesta era principal opțiune a PNL pentru a candida la alegerile locale în funcția de primar al municipiului Curtea de Argeș.
Conform declarației sale de avere, Costinel Vasilescu deține trei terenuri intravilane în Curtea de Argeș și unul în comuna Sălătrucu, două apartamente în municipiul Curtea de Argeș și două case, una în municipiu și una în comuna Sălătrucu, primită ca donație. Viceprimarul a câștigat anul trecut 30.384 de lei, iar soția sa a avut un câștig salarial anual de 12.340 de lei.






Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite