Piteşti:Cărţile „Adevărul” au loc de cinste în casele piteştenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti:Cărţile „Adevărul” au loc de cinste în casele piteştenilor
Piteşti:Cărţile „Adevărul” au loc de cinste în casele piteştenilor

Profesoara Nicoleta Grigore are în colecţie toate volumele apărute până acum împreună cu ziarul „Adevărul”.


Să-ţi procuri volumele din „Biblioteca  Adevărul”, în Piteşti este o adevărată aventură. Iubitorii de carte au făcut, însă, tot ce le-a stat în putinţă să-şi achiziţioneze valoroasele opere.

În biblioteca profesoarei  Nicoleta Grigore stau aranjate toate cele 49 de cărţi apărute până acum în colecţia „Adevărul”. 

,,N-am început cu prima apariţie ci  abia cu volumele 12 şi 13, Papillon.  Lăsând la o parte tilurile colecţiei, m-a impresionat în primul rând calitatea cărţii, care este una de excepţie. E o adevărată plăcere să deschizi un astfel de volum. Simţi că citeşti cu adevărat”, spune profesoara pasionată de lectură. Multe dintre titluri le avea deja în biblioteca pe care şi-a construit-o de-a lungul timpului.

„Mi-a surâs iedea că aş putea înlocui cărţile vechi cu unele frumos legate, iar pe celelalte le-aş putea dona bibliotecii şcolii din Bascov, unde eu predau limba română, ceea ce am să şi fac”, spune Nicoleta Grigore.

Nu i-a fost uşor să-şi completeze colecţia
Pentru a-şi completa colecţia, profesoarei nu i-a fost deloc uşor. De la chioşcurile de ziare din Bascov şi Piteşti n-a reuşit să-şi procure decât 10 din cele 49 de volume „Cel puţin, în Bascov, e destul de dificil să găseşti  o  carte din «Biblioteca  Adevărul». Am avut ceva noroc în Piteşti, în zona Găvana, dar am prins prea puţine cărţi faţă de  ceea ce-mi propusesem”, povesteşte  profesoara.

Cel mai mare ajutor a venit din partea surorii sale, care lucrează  la o editură  din Piteşti, şi pentru că vara trecută a ajuns la un târg de carte în Bucureşti, i-a mai adus câteva cărţi.

A recomandat şi elevilor colecţia
Nicoleta Grigore a şi împrumutat prietenelor şi rudelor sale o parte din impresionanta sa colecţie. În plus, le-a recomandat şi elevilor săi  şă-şi achiziţioneze câteva cărţi. 

"Deocamdată clasele la care eu predau n-au în program  titlurile din colecţie, dar, peste un an, vor avea nevoie de  „Baltagul” sau „Enigma Otiliei”,  spre exemplu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite