Pitesti: Fanii Stelei au vrut să devasteze sediul „Adevarul de Seară“ din Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Panică, aseară, în Argeş. Jandarmii şi poliţiştii argeşeni au intervenit, însă, prompt, şi au calmat suporterii stelişti care se duceau cu cinci autocare spre Ungaria, la meciul dintre Ujpest şi Steaua. Incidentele au pornit după ce fanii echipei din Ghencea au ignorant indicaţiile forţelor de ordine, ieşind din cordonul în care erau încercuiţi.

Bătaie între suporterii Stelei şi jandarmi, la Deduleşti
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, la un moment dat, unii dintre suporteri au folosit câteva fumigene şi petarde, iar în încăierarea care a avut loc forţele de ordine au fost nevoite să tragă cinci focuri de avertisment, cu arme cu glonţ de cauciuc. Totodată, ultraşii stelişti l-au lovit pe unul dintre poliţiştii argeşeni, provocându-i acestuia răni uşoare.  Suporterii Stelei au avut ceva de împărţit şi cu reprezentanţii mass-media care s-au deplasat aseară la locul incidentului. Furia fanilor a fost îndreptată cu precădere asupra campaniei iniţiată de „Adevărul de Seară“ şi „Adevărul“, intitulată  „Ungaria, iartă-ne!“, în urma mesajelor subumane folosite de galeria Stelei la adresa maghiarilor. Ultaşii aveau în autocare pietre şi bâte, fiind pregătiţi să vandalizeze sediul „Adevărul de Seară“ din Piteşti.


„Vă defiinţăm, jegoşilor!”, a fost mesajul cu tentă precisă pe care huliganii l-au folosit la vederea camerelor de filmat, în momentul în care au fost preluaţi de forţele de ordine din Argeş, pe autostrada Bucureşti - Piteşti. Planul huliganilor bucureşteni viza devastarea sediului „Adevarul de Seară” din Piteşti a fost dejucat de jandarmi şi poliţişti, care au luat sub escortă cele cinci autocare cu suporteri de pe autostradă şi le-au dirijat, folosind o rută ocopitoare, spre ieşirea din oraş. După acest incident, cea mai mare parte dintre cei aproximativ 200 de suporteri stelişti s-au urcat în autocare, trei dintre acestea plecând spre Râmnicu Vâlcea, alte două urmând să se îndrepte spre Ungaria în decursul zilei de azi.
„Suporterii care au provocat incidentele urmează să fie identificaţi şi sancţionaţi contravenţional“,, spune Zoltan Baint, şeful Jandarmeriei Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite