Piteşti: Cărţile „Adevărul”, colecţionate cu grijă de piteşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Cărţile „Adevărul”, colecţionate cu grijă de piteşteni
Piteşti: Cărţile „Adevărul”, colecţionate cu grijă de piteşteni

 Melania Chiriţă este mândră de colecţia sa impresionantă.La cei doar 27 de ani,  educatoarea se mândreşte cu o colecţie impresionantă de cărţi. 49 dintre ele sunt din „Biblioteca Adevărul”. Practic, piteştencei nu-i lipseşte niciunul din volumele apărute până acum în colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă”.

  Melania Chiriţă a fost de la bun început inpresionată de campania „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă”.

“Toate titlutle colecţiei mi s-au părut interesante, şi, deşi aproape 20 dintre ele se regăseau deja în biblioteca părinţilor mei, le-am colecţionat inclusiv pe acestea după cea am ţinut în mână Notre-Damede Paris.  Mi s-a părut o carte de calitate, nu numai prin conţinut ci şi ca prezentare.”, spune educatoarea care mărturiseşte că este pasionată de lectură.

 ,,Citisem deja aproape jumătate dintre operele apărute până acum în colecţia Adevărul ,  şi mi-a făcut plăcere să recitesc o parte din ele. Când am deschis Anna Karenina, spre exemplu, sau Vraciul, nu m-am mai putut opri din lectură.”, povesteşte  Melania.

Colecţionate cu greu

Cum a reuşit să nu rateze niciun volum? Cu greu!  Ca să-şi asigure reuşita, încă din prima zi a dus tratative cu vânzătorul unui chioşc de ziare.

“Omul întocmise o listă cu vreo 40 de persoane care  doreau cartea. Am avut norocul ca numărul meu de ordine să se încadreze in limita stocului disponibil iat apoi am ţinut legătura.” , spune educatoarea.

 Marele regret al tinerei educatoarei, care, în paralel cu activitatea desfăşutată la Grădiniţa Rază de Soare, a făcut şi un master în Managementul Resurselor Umane, este că n-a avut încă timp să savureze toate volumele colecţiei.

,,Recent am avut şi Definitivatul şi n-am putut să mă bucur pe deplin de toate cele 49 de volume. Dar  până toamna viitoare când voi începe un alt master, de data aceasta , la Litere, îmi voi face timp atât pentru cele deja colecţionate, cât şi pentru celelelate care vor urma. Asta dacă voi avea norocul să le prind pe toate!”, spune Melania.

 O bucurie şi pentru familie

 Melania şi-a făcut cu greu loc în bibliotecă pentru noile volume. ,,Am mutat o parte din cărţile vechi în dormitor şi am făcut loc noii colecţii de care sunt foarte mândră. Bucuria e cu atât mai mare cu cât sora mea mai mică a descoperit, cu acest prilej, plăcerea unor lecturi de calitate.” spune  Melania Chiriţă.

  Are şi colecţia „Adevărul pentru copii”

Melania Chiriţă nu s-a rezumat doar la a colecţiona titlurile din “100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă” şi şi-a procurat şi cărţile „Adevărul pentru copii” ”Le-am luat cu gândul de a le citi copilaşilor de la grădiniţă. Micuţii se bucură cu adevărat de poveştile Disney.”, spune educatoarea.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite