Adăpost pentru maidanezi, în spatele hipermarketului Auchan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul adăpost va funcţiona din primăvară şi va avea o capacitate de 1800-2000 de locuri.

„Din primăvară, vom începe  să strângem câinii fără stăpân şi să-i ducem în adăpost, cu precizarea că maidanezii nu vor mai putea fi redaţi habitatului din care provin.”, spune viceprimarul subliniind că animalele nu vor mai putea fi adoptate decât de către cei care locuiesc la curte,  nu şi de cei care stau la bloc şi care n-au posibilitatea să –i ţină sub supraveghere sau  să le asigure un adăpost. Echipajele de ecarisaj vor strânge, zilnic,câinii comunitari, astfel încât  într-un an, după părerea autorităţilor locale,  maidanezii să dispară de pe străzile Piteştiului.

Vom avea o Poliţie a animalelor

 În cadrul Poliţiei Comunitare va lua fiinţă, tot în primăvară, o Poliţie a animalelor  care va veghea ca maidanezii din localităţile limitrofe să nu mai fie aduşi la Piteşti.
 “La Costeşti nu e picior de maidanez, în Vâlcea şi Slatina, la fel. Totul se exportă la Piteşti  iar acest lucru trebuie să încetreze.”, spune ediliul.

 Autorităţile locale estimează că, în acest moment, pe străzile Piteştiului se află în libertate în jur de 2000 de maidanezi. Asociaţiile pentru protecţia animalelor, însă, spun că cifra este mult mai mare: în jur de 3000-3500 de  câini fără stăpân.

 Animalele s-au înmulţit atât pe cale bilogică cât şi din cauza faptului că sute de alţi câini sunt aduşi, lunar, cu dubele, la marginea Piteştiului de unde migrează spre cartiere sau spre Centru. 

Pericol!

Casa Universitarilor (fostul restaurant Panoramic) este, de ceva timp, raiul maidanezilor. De când s-au înmulţit, câinii au devenit şi foarte agresivi, şi puţini piteşteni se mai încumetă să margă pe troruarul din imediata vecinătate.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite