Luminiţa Borta a strălucit la Festivalului Internaţional al Teatrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa Teatrului Alexandru Davila din Pitești a a obţinut premiul pentru interpretarea rolului Antonia în „Belvedere” de Ana Maria Bamberger.


Timp de aproape o săptămână, la Vraţa, în Bulgaria, s-a desfăşurat cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrului, la care au participat nouă instituţii de cultură din Bulgaria, Macedonia, Serbia, Kosovo, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru, România, Rusia şi Turcia.

La manifestare, organizată în colaborare cu Asociaţia Teatrului Nou European, Teatrul “Alexandru Davila” din Piteşti a participat cu piesa „Belvedere” de Ana Maria Bamberger, în regia artistică a lui Dan Tudor şi scenografia Mirunei Varodi. După deliberări, acum au fost făcute publice rezultatele participării la festival. Actriţa Luminiţa Borta a obţinut premiul pentru interpretarea unui rol feminin (Antonia). Este o nouă recunoaştere internaţională a valorii actriţei
piteştence şi implicit a activităţii Teatrului „Alexandru Davila”. Premiul pentru rol masculin a fost primit de Horaţiu Mălăele de la Teatrul Naţional din Bucureşti.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite