Accidentele pe două roți au făcut ravagii în Argeș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulț argeșeni preferă deplasarea cu modedul sau motocicleta în loc de mașină. Unii sunt experimentați în conducerea acestor autovehicule, alții nu au nici măcar permis.

Numai în ultimele 15 zile, au avut loc trei accidente grave în care erau implicați conducători de motociclete sau mopede. Doi tineri au decedat în urma lor.


Poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere şi ai Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii atrag atenţia asupra pericolului tot mai mare de pe șoselele argeșene și mai ales asupra responsabilității de a conduce o motocicletă sau un moped. Numărul accidentelor datorate vitezei excesive este în continuă creştere pe şosele argeşene. Odată cu venirea sezonului cald şi numărul acestora a crescut.
„De cele mai multe ori, urmările accidentelor rutiere în care sunt implicate vehicule pe două roţi sunt grave, soldânduse cu rănirea gravă sau chiar decesul conducătorului de vehicul, iar cauzele care conduc la producerea acestor accidente sunt de cele mai multe ori neatenţia su teribilismul.”, se arată în avertizarea Poliţiei.


Exemple dureroase
Doi  tineri au murit, al sfârşitul lunii mai, în interval de numai patru zile. Ambii conduceau motociclete şi niciunul dintre ei nu avea nici măcar 30 de ani. Primul avea doar 20 de ani şi a pierit din cauza vitezei excesive. Al doilea, decedat pe 28 mai, era priceput în condusul motocicletei, dar acest lucru nu l-a salvat. Viteza excesivă şi neatenţia l-au ucis. Cel de-al treilea şi-a dat viaţa în urmă cu două zile. Conducea un moped prin comuna Dârmăneşti, nu avea permis, mopedul nu era înregistrat şi n ici nu absolvise cursuri de legislaţie rutieră. Conducătorul auto s-a ales cu vătămare corporală gravă după ce a pierdut controlul mopedului şi s-a răsturnat în şanţ.


Nerespectarea regulilor aduce moarte sau închisoare
Poliţiştii avertizează conducătorii de mopede că sunt obligaţi pe timpul circulaţiei pe drumurile publice să aibă asupra lor actul de identitate, certificatul de absolvire a cursurilor de legislaţie rutieră şi certificatul de înregistrare a vehiculului. De asemena, trebuie să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă. Nu ignoraţi nici casca de protecţie! Acestea sunt dor câteva dintre regulile care trebuie respectate de către cei care merg cu motocicleta sau mopedul pe drumurile publice. Respectarea acsetor reguli şi înţelegerea exactă a pericolului vă poate salva viaţa. În cazul în care nu le veţi respecta şi veţi fi prinşi de poliţişti, riscaţi amendă serioasă ori chiar închisoarea de la unul la trei ani. Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 3 ani. ”Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani. Repararea mopedelor având urme de avarii, fără documentele de constatare eliberate de poliţia rutieră sau, după caz, de societăţile din domeniul asigurărilor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”, explică Alina Radu, subinspector, purtător de cuvânt al IŞJ Argeş.




Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite