A venit din Africa şi s-a îndrăgostit de Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată a simţit şi a văzut zăpadă la Piteşti, oraşul unde a învăţat limba română, înainte de a merge la Universitatea de Marină din Constanţa.

A venit să studieze în România, fiind acum în ultimul an la Universitatea de Marină din Constanta, iar anul pregătitor şi l-a făcut la Piteşti. Impactul acestui oraş asupra lui a fost unul destul de mare, iar kenianul Kottutt Godfrey, de 25 de ani, s-a îndrăgostit de Piteşti. Revine mereu cu plăcere mai ales că şi-a făcut aici prieteni de nădejde.

GALERIE FOTO

De patru ani nu a mai fost acasă

Kottutt nu şi-a mai vizitat ţara de patru ani, mai exact de când a început să studieze pentru a deveni marinar. De atunci s-a "aclimatizat" în România, la Piteşti. "Îmi place acest oraş pentru că aici mi-am făcut anul pregătitor şi de el se leagă primele mele amintiri "româneşti" şi primii prieteni români", spune Kottutt. Apoi a plecat la Constanţa, unde a intrat în plin în studenţie, cu toate bunele şi relele. Acum este în ultimul an la UMC şi trage tare să termine cu bine. "Poate am să mă stabilesc în România după ce termin facultatea. Încă nu am decis. Fac planurile pas cu pas, iar acum trebuie să mă concentrez să închei facultatea cu bine", spune studentul kenian.

Studiile peste hotare, o tradiţie în familia lui

Nu doar Kottutt studiază în străinătate din familia lui. Atât părinţii, cât şi fraţii şi surorile lui, şase la număr, au studiat în alte ţări. "Părinţii mei au ţinut ca noi să avem parte de o educaţie cât se poate de bună şi să mergem să facem şcoală peste hotare. Am un frate şi o soră care studiază în SUA, iar tatăl meu şi-a făcut şi el facultatea tot acolo. Nu este uşor, însă o educaţie merită bună merită toate eforturile.", spune Kottutt. 

Despre români...numai de bine

A venit în România încrezător în forţele proprii, dar şi conştient că se poate lovi şi de mentalităţi  rasiste. Pentru că este "un bărbat puternic", s-a adaptat rapid, şi-a făcut prieteni şi a ajuns să iubească această ţară. Acum, despre români, are numai cuvinte de bine, iar despre piteşteni cu atât mai mult. "Piteştenii, şi românii în general, sunt oameni primitori, unii însă prea curioşi. Am avut şi incidente mai puţin plăcute, când mi s-au aruncat vorbe urâte din partea unora. Am trecut însă peste asta, cu atât mai mult cu cât  la acea vreme nu înţelegeam chiar tot ce spun", explică Kottutt amuzat.

La Piteşti s-a împrietenit cu Camelia Manea, conferenţiar la Universitatea din Piteşti, cea care i-a fost mai apoi ghid prin excursii în România.  Camelia îi va fi ghid şi pe ...Kilimanjaro, care se fală tocmai în ţara lui natală, Kenia. "Nu am reuşit să merg pe Kilimanjaro până acum, deşi este la mine acasă. Când voi merge, ghid îmi va fi Camelia, care este şi alpinist şi a mai mers o dată acolo", spune Kottutt. "De sărbătorile de iarnă am făcut un tur al mai multor oraşe din ţară, începând cu Piteştiul, Clujul, Sighşoara, Bucureştiul şi multe alte locuri.", spune Kottutt. A făcut o paisune pentru mâncarea tradiţională românească. Sarmalele, micii, mămăliguţa, ciorbele, smântâna l-au uns pe suflet şi a încercat şi  el să gătească româneşte. "Nu prea mi-a reuşit, dar mai exersez", spune studentul.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite