A revenit schimbul de case

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi piteşteni sunt obligaţi să dea la schimb apartamentele şi casele, pentru că nu le mai pot vinde.

Deşi preţurile pe piaţa imobiliară au scăzut cu peste 30%, tranzacţiile au rămas tot puţine. Şi pentru că nu-şi mai pot vinde casele, oamenii au apelat la schimburi. În ultima vreme au apărut tot mai multe anunţuri de genul schimb apartament de trei camere cu unul de două, plus diferenţa.


Schimbă trei camere pe două

Din cauza costurilor destul de mari cu utilităţile la un apartament de trei camere, unc uplu de tineri din Prundu a decis să vândă apartamentul de trei camere. Au aşteptat mai bine de un an şi nu au reuşit să-l vândă, aşa că au trecut la varianta schimbului. Au găsit un apartament de două camere, amplasat în Războieni, s-au înţeles cu prorpietarul şi au trecut la schimb. Au luat şi ceva bani diferenţă. Chiar şi aşa şi scimburile sunt foarte greu de realizat. „Plăteam foarte mult la el. Nu aveam centrală şi venea căldura foarte mult pe iarnă şi nu doar căldura. Având în vedere că suntem doar noi doi, eu şi soţia, ne-am gândit că putem să îl schimbăm cu ceva mai mic. Ne vom muta peste vreo două luni”, spune Marius Florea, proprietarul care a decsi să schimbe apartamentul. Majoritatea schimburilor se fac prin anunţuri la mica publicitate sau pe internet, dar şi prin agenţii imobiliare. „Au început să vină şi asemena cereri, să le găsim apartament la schimb sau s-a întâmplat şi vilă cu apartament mai luxos, plus diferenţa”, spune Alina Patriche, agent imobiliar la Mondo Serv Invest.


Schimbă vilă cu apartament
Mulţi dintre piteştenii care şi-au cobnstruit case, au decis să le schimbe acum, când întreţinerea lor a a devenit foarte scumpă. Iată cum sună unul dintre anunţurile recent apărute: “Schimb vilă la cheie cu toate utilităţile, pe strada Câmpului, în Trivale cu apartament în zonă liniştită, minim 3 camere, amenajat, etaj inferior plus teren zona bună (Platou Trivale,Gavana),” este prezentarea prorpietarului cu privire la tranzacţia imobiliară pe care şi-o doreşte. Vila dată la schimb are 160 m locuibili, două nivele,terasă, salon cu bucătărie, americană, dormitor, debara, două dormitoare, dressing, cameră de zi, două băi. Terenul din jurul vilei este de 450 metri pătraţi, cu drum asfaltat până la poartă, curte îngrijită şi fântână în curte. În mod normal, o asemenea vilă ar costa în jur de 150.000 de euro. Schimburile cele mai frecvente sunt cele care duc la scăderea costurilor de întreţinere, apartamente mai mari pe unele mai mici sau vile cu apartamente de lux, spun majoritatea genţilor imobiliari din Piteşti.




Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite