Piteşti: A nins în Făgăraş! Zăpada ajunge şi la 61 de centrimetri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultímele 48 de ore a nins continuu în munţii Făgăraş, ceea ce a făcut ca în zona Cota 2000, stratul de zăpadă să ajungă la 61 de centrimetri

În urma ninsorilor din ultimele 48 de ore, stratul de zăpada în zona Cota 2000 - Bâlea Lac are 61 de cm. Stratul continuu de zăpadă începe, în general, la altitudini de 1.500 de metri, unde măsoară 5-7 cm. Zăpadă este viscolită pe versanţi, ducând la acumulări pe vâlcele şi în zonele de convexitate a pantelor, ceea ce poate produce declanşări spontane de curgeri de zăpadă de dimensiuni mici şi pe alocuri, chiar medii.

Astfel, echipamentul de iarnă (colţari, piolet, aparatură de cautare în avalanşă) devine obligatoriu pentru parcurgerea traseelor turistice montane din judeţul Argeş, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, în masivele muntoase Făgăraş, Piatra Craiului, Iezer-Păpuşa şi Leaota. Acest echipament nu este necesar la altitudini sub 1.500 de metri, în zonele împădurite şi în masivul Ghiţu.

În caz de nevoie, turiştii aflaţi în dificultate trebuie să sune la Dispeceratul Naţional Salvamont, folosind sintagma 0salvamont, prin apăsarea tastelor corespunzătoare literei, unde un dispecer va redirecţiona apelul către formaţia Salvamont pe raza căreia se află situaţia în cauză. De asemenea, la acest numar pot fi cerute şi informaţii privitoare la starea traseelor turístice.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite