A nins în Făgăraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma căderilor de zăpadă de noaptea trecută, în zona de creastă a masivului Făgăraş s-a depus un strat de zăpadă de aproximativ 20 cm. Această situaţie impune parcurgerea traseelor turistice din judeţul Argeş cu precauţie, folosind echipamentul de iarnă: îmbrăcăminte şi încălţări adecvate, beţe de schi, eventual chiar colţari, pentru zonele unde s-a format gheaţă.

De asemenea, conducătorii auto care intenţionează să parcurgă Tranfăgărăşanul trebuie să aibă autoturismele echipate de iarnă. Trebuie ştiut faptul că stratul de zăpadă nu va dura, astfel de ninsori timpurii şi de scurtă durată fiind normale pentru această perioadă a anului.
Menţionăm că nu sunt întrunite condiţiile de avalanşă, stratul de zăpadă fiind insuficient. De asemenea, dorim să aducem la cunoştinţa publicului că singurele autorităţi care pot emite avertizări de avalanşă pe perioada iernii sunt serviciile Salvamont sau centrele de prognoză meteo. În judeţul Argeş, singura sursă de informare este site-ul Consiliului Judeţean Argeş,  www.cjarges.ro, la rubrica „Comunicate de presă", unde Salvamont Argeş va emite avertizările necesare, atunci când este cazul.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite