A început distribuirea ajutoarelor comunitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Mitrache şi-a ridicat pachetele cu alimente de la centrul din Piaţa Ceair
Ana Mitrache şi-a ridicat pachetele cu alimente de la centrul din Piaţa Ceair

Piteştenii nevoiaşi au luat, astăzi, cu asalt centrele de distribuire a ajutoarelor comunitare pentru a-şi lua pachetele cu zahăr, făină,  mălai,  biscuiţi şi  paste făinoase.

În Piteşti funcţionează patru centre de unde pot fi ridicate alimentele: : În  Piaţa Ceair, unde sunt arondaţi 1998 de piteşteni, în Trivale,  la Cubul  Pensionarilor, unde pe liste figurează 1775 de persoane,  la Clubul Pensionarilor din  Găvana unde sunt arondaţi alţi 2772 de nevoiaşi şi în  Piaţa  Prundu  de unde pot ridica pachetele cu alimente 4966 de persoane.

“De ajutoarele comunitare beneficiază familiile şi persoanele singure care primesc ajutor social, şomerii care beneficiază de  indemnizaţie de şomaj, pensionarii cu venituri sub 400 lei/lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat (adulţi şi copii), neinstituţionalizate, cu precizarea că o persoană primeşte ajutorul alimentar o singură dată chiar dacă se regăseşte în mai multe categorii.”explică Iosiv Cerbureanu, secretarul general al Primăriei Municipiului Piteşti.  

Au ce pune pe masă câteva luni

  Ana Mitrache , unul dintre primii piteşteni care s-au prezentat în această dimineaţă la centrul de distribuţie din Ceiar, a plecat acasă cu 16 kilograme de făină, 8 de mălai, două de zahăr şi 1,5 kg de paste făinoase, cantităţile ce revin fiecăruia din cei peste  11.000 de beneficiari.
“Sunt bune  în casă. Mai coci o pâinică, mai fai o gogoaşă,  ai ce pune pe masă! Viaţa de pensionar nu e uşoară, mai ales când eşti şi bolnav. Soţul meu are piciorul amputat şi  el beneficiază de pachetele astea care însemnă, acolo, ceva. Mai reduci din cheltuieli o lună, două, trei, cât de ţin pachetele astea”, a mărturisit bătrâna în timp ce se lupta cu cele peste 240 de kilograme de alimente. Mai are de făcut un drum la acelaşi centru pentru a primi şi pachetul de lapte praf care, deocamdată lipseşte din stoc.

Pachetele pot fi ridicate  până  la jumătatea lunii decembrie, însă perioada de distribuire se poate prelungi.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite