GALERIE FOTO: A început “Toamna piteşteană”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de comercianţi şi-au expus legumele, fructele, produsele lactate, pastrama şi florile în Piaţa Vasile Milea. Cel mai mare succes la deschidererea festivalului l-au avut comercianţii de ţuică, piteştenii având nevoie de puţină “încălzire” înainte de a cumpăra ceva.

200 de comercianţi din mai multe zone ale ţării şi produse care mai de care. De asta au avut parte, astăzi, cei care au trecut prin Piaţa Vasile Milea.

Târgul “Toamna piteşteană” s-a instalat confortabil în centrul oraşului şi, odată cu el, o invazie de fructe, legume, brânzeturi, vin, must, pastramă şi flori.

VEZI AICI FOTOGRAFII DE LA "TOAMNA PITEŞTEANĂ"!

Aglomeraţie la ţuică

“Hai la caşcaval de Stoeneşti, gustos, natural, bun de te lingi pe degete!”, aşa îşi lăuda marfa Iulian Bragă, un comerciant argeşean, în speranţa de a atrage cât mai mulţi cumpărători.

Pe taraba sa sunt aranjate, care mai de care mai arătoase, bucăţi de caş afumat (18 lei), brânză de burduf (30 de lei), urdă (20 de lei) şi caşcaval (30 de lei). Alături, un vânzător de ţuică din judeţul Sălaj îi invită şi el pe vizitatori la standul său: „Ia ţuiculiţa de Sălaj care face poftă de mâncare şi te face să uiţi de criză”, îndemna omul.

Piteştenii nu s-au lăsat prea mult aşteptaţi şi au venit să deguste din marfa comerciantului, iar unii dintre ei au şi plătit 15 lei pentru un litru de licoare de prună.

„Invitaţii” de onoare la târgul de toamnă sunt mustul şi pastrama. Un litru din băutura dulce costă 10 lei. Dacă vreţi să vă cinstiţi cu prietenii chiar în piaţă, atunci pentru un pahar veţi plăti 3 lei. Pastrama de miel se vinde cu 25 – 30 de lei kilogramul.

Preţurile la fructe şi legume nu diferă de cele din pieţele piteştene.

Astfel, un kilogram de fasole fideluţă costă 3 lei, la fel ca şi castraveţii, ardei gras – 2,5 lei, struguri – 4,5 lei, iar ceapa roşie se vinde cu 3,5 lei kilogramul.

Flori de toamnă
Un aspect frumos dau târgului şi standurile cu flori de toamnă. Doamnele au luat cu asalt deja aceste zone, pentru a-şi umple vazele cu crizanteme (un leu firul).

„Sunt florile mele preferate. Am cumpărat şapte crizanteme galbene să le pun în vaza din bucătărie”, spune Ilinca Avram, cumpărător.

Cine nu vrea un buchet, îşi poate cumpăra un ghiveci: tufănică (20 - 30 de lei), lavandă (15 lei) sau bulbi (între 0,8 şi 2 lei fiecare).

Târgul „Toamna piteşteană” va fi găzduit în centrul Piteştiului până pe 17 octombrie, aşa că aveţi destul timp la dispoziţie pentru a vă face proviziile de iarnă. 

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite