A început Dracula Fest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localitatea Arefu găzduieşte, pe parcursul a patru zile, mai multe acţiuni dedicate celei de-a doua ediţii a Dracula Fest. Organizatorii le-au pregătit turiştilor spectacole medievale şi concursurui inedite.

Deşi organizatorii au inclus în Dracula Fest şi incursiunea de luni  în măruntaiele Barajului Vidraru, manifestările propriu-zise au început  miercuri,  cu Ziua Porţilor Deschise la Arefu.  Instituţiile cu caracter public din localitate au avut  un program axat pe prezentarea activităţii localităţii în vederea atragerii  eventualilor investitori  interesaţi de acesată zonă aproape virgină, cu potenţial turistic extraordinar
Astăzi turiştii sunt invitaţi la camping. Pe una dintre cele mai înalte culmi ale Făgăraşilor, locul de desfăşurarea a festivalului, va fi amplasartă  o tabără  de corturi. Pe traseul spre  camping, organizatorii îi vor îndruma pe turişti până la locul special amenajat.

Spectacol în „Cuibul vulturului alb”
Primul spectacol al festivalului va avea loc vineri la Cetatea Poienari,  la capătul celor 1.480 de trepte care duc spre locul pe care voievodul Vlad Ţepeş l-a construit cu ajutorul boierilor din Târgovişte. Aici va avea loc un recital al actorului Florin Dumitru şi o evoluţie a trupei  de dans Starfix. Costumaţia artiştilor  va fi una specifică unei atmosphere medievale. Din păcate, numărul de participanţi este limitat având în vedere spaţiul relativ mic.

Sâmbătă şi duminică, showuri,  concursuri şi preparate tradiţionale
Cele mai cunoscute formaţii studenţeşti din ţară vor susţine sâmbătă, reprezentaţii în Poiana Măgurea. Piesele puse în scenă vor fi  unele cu specific medieval. Turiştii vor fi invitaţi la  concursuri  haioase : aruncarea cu varza-n ţeapă, prinderea cocoşului pintenat, spartul lemnelor pentru iarnă, toate cu premii.

În poiană, turiştii vor găsi standuri cu produse tradiţionale, o zonă a tuciurilor unde se prepară mâncăruri specifice zonei ,  o alta  pentru amplasarea grătarelor şi o alta  de unde vor putea cumpăra suyveniruri.. Organizatorii au amenajat şi un spaţiu  destinat  echitaţiei, cu  ponei  şi al armăsari. La lăsatul serii se va pune în funcţiune iluminatul arificial, iar la ora 22 se vor  aprinde şapte focuri de tabără care simbolizează cele şapte familii de moşneni arefeni care l-au ajutat pe Vlad Drăculea în momente de cumpănă. Spectacolul se  va termină târziu în noapte pentru ca a doua zi, de sărbătoarea localităţii Arefu, localnicii şi oaspeţii să aibă parte  de o reprezentaţie a virtuozilor muzicii tradiţionale din Argeş.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite