A doua zi de proteste la Spitalul TBC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sanda Stoian  s-a dus acasă cu 32 de lei, banii pe luna august
Sanda Stoian s-a dus acasă cu 32 de lei, banii pe luna august

După ce, ieri, au declanşant un protest spontan  pe motiv că nu şi-au primit drepturile salariale cuvenite,  medicii, asistentele, infirmierele  şi o parte din personalul auxiliar au protestat şi astăzi. De bolnavi s-a ocupat doar o treime din personal.

După ce a aşteptat două luni salariul pe august,  Sanda Stoian , ingrijotoare la Spitalul TBC din Piteşti, s-a trezit pe card cu doar 32 de alei, asta după ce i s-au tăiat 60% din venituri şi, în plus, i-a fost scăzutCAR-ul.

„Nu mi-a venit să cred când am văzut fluturaşul. Să-mi spună şi mie, cineva, cum poţi supravieţui cu banii ăştia. E bătaie de joc. !”, spune , revoltată,  femeia.

Pe luna septembrie 2010, angajaţii Spitalului TBC n-au primit niciun leu iar din salariul aferent lunii august au încasat doar 40%.
„În august s-au lucrat şi sâmbăta  şi duminică. Oamenii au făcut ore suplimentare şi acum s-au rrezit cu nici jumătate din salariu. Aici sunt condiţii grele, în orice clipă  rişti să te îmbolnăveşti  de tuberculoză  iar în condiţiile în care nici de hrană nu-ţi ajung banii, te expui şi mai mult „ a explicat Nicolae Popescu, liderul sindicaliştilor din Spitalul TBC.
Nemulţumirile sunt legate şi de faptul că  transformarea unităţii în secţie a Spitalului Judeţean a rămas doar la stadiul de propunere. Numărul de paturi a fost redus, pe hârtie, de la 45 la 30 iar decontările se fac doar pentru această cifră deşi numărul bolnavilor şi cel al personalului au rămas nemodificate.

De vină este conducerea spitalului , spun sindicaliştii care au cerut şi ieri, şi azi demisia directorului  Răzvan Marmandiu.
"Conducerea spitalului lnu trebuia să accepte  semnarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru 30 de patruri, în condiţiile în care situaţia era alta. Asta a dus la subfinanţare şi, de aici, o grămadă de probleme.  Protestele vor dura până când toate aceste aspecte se vor soluţiona." a explicat Doina Fănică, liderul  Sanitas Argeş.

 “Dacă ei cred că asta va rezolva situaţia, îmi voi a demisia, însă nu asta este soluţia.“, a declarat Răzvan Marmandiu, directorul Spitalului

 Reprezentanţii sindicaliştilor au avut, ieri, o întâlnite cu preşedintele CAS Argeş Ştefan Ciocămel şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş,  Anca Alexandrescu. Astăzi, reprezentanţii sindicaliştilor  au ajuns cu plângerile şi la Prefectură. Au primit doar promisiunea că se va  căuta o soluţie pentru  integrarea celor 30 de paturi în structura Spitalului Judeţean, însă salariaţii Spitalului TBC nu mai cred în vorbe

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite