A X-a Reuniune Naţională a Cenaclurilor Studenţeşti, Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Simpozion
Piteşti: Simpozion

În zilele de 19-21 noiembrie a.c. a avut loc la Budeasa (Complexul sportiv) a X-a Reuniune Naţională a Cenaclurilor Studenţeşti, eveniment organizat de Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti (director: Dora Ion, referent: Gheorghe Dobre), în colaborare cu cenaclul studenţesc „Juventus" (înfiinţat în anul 1996 de Adrian Sămărescu), repezentant de Marius Iulian Zinca, Sorin Dănuţ Radu şi Alexandru Mărchidan.

Au participat reprezentanţi ai caselor de cultură a studenţilor din Timişoara, Reşiţa, Cluj, Craiova, Alba Iulia, Galaţi, Ploieşti şi Piteşti.

În prima seară (vineri), invitaţii s-au prezentat şi au citit din propriile creaţii; moderator a fost poetul Alexandru Mărchidan. Sâmbătă, tinerilor le-a fost oferită o excursie la Biserica Domnească şi Mănăstirea din Curtea de Argeş. Ziua a fost completată de un colocviu despre apariţia şi importanţa unei generaţii de scriitori, despre „riscurile" literaturii de internet (bloguri, site-uri, reviste online etc.) şi despre cenacluri - dacă acestea mai reprezintă o formulă viabilă de întâlnire între iubitorii de literatură. Invitaţi au fost poeţii Mircea Bîrsilă şi Allora Albulescu şi interpretul la vioară, Oliviu Constantinescu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite