ARGEȘUL TURISTIC Numărul străinilor cazați în Argeș s-a dublat față de primul trimestru al anului trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

pitesti.adevarul.ro îți prezintă situația unităților de cazare din Argeș, pe baza cifrelor furnizate de Direcția Județeană de Statistică Argeș. Vezi câți turiști vin lunar în Argeș, ce unități de cazare preferă și în ce zone!

La finele lunii martie, au fost în funcţiune 98 unităţi de cazare turistică, cu 21 de unităţi mai mult decât la aceeaşi dată din anul precedent. Comparativ cu sfârşitul lunii februarie 2012 numărul unităţilor de cazare turistică în funcţiune a crescut cu 7,7%, adică au fost cu 7 unităţi mai multe.

Hotelurile, cele mai numeroase

Ponderea cea mai mare în totalul unităţilor de cazare turistică în funcţiune a fost deţinută de hoteluri (cu o pondere de 33,7%), de pensiunile turistice rurale şi agroturistice (cu o pondere de 28,6%), şi de pensiunile turistice urbane (cu o pondere de 23,5%). Celelalte categorii de unităţi de cazare turistică au deţinut împreună o pondere de 14,2% în totalul celor aflate în funcţiune, greutatea specifică cea mai mare aparţinând vilelor turistice (6,1%).

Conform cifrelor de la Direcția Județeană de Statistică Argeș, capacitatea de cazare în funcţiune a structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică a fost în primele trei luni ale anului curent de 341,3 mii locuri-zile, mai mult de jumătate (62,3%) fiind oferită de hoteluri.

Pensiunile turistice urbane au oferit 12,0% din totalul capacităţii de cazare turistică în funcţiune, pensiunile turistice rurale şi agroturistice 8,4%, cabanele turistice 8,0%, diferenţa (9,3%) fiind oferită de celelalte tipuri de unităţi de cazare turistică.

Peste jumătate din unități sunt de trei stele

Din punct de vedere al zonelor turistice, oferta cea mai consistentă de locuri de cazare a venit din partea unităţilor situate în Pitești (51,8% din total) şi a celor din zona montană (31,9%).

Din punct de vedere al categoriei de clasificare, cele mai multe locuri-zile au oferit unităţile clasificate cu 3 stele (56,4% din total) şi cele clasificate cu 2 stele (17,1%).

S-a dublat numărul turiștilor străini


În trimestrul I al acestui an, în structurile de cazare turistică au fost înregistrate 28,7 mii sosiri ale turiştilor, dintre acestea 78,6% aparţinând turiştilor români (22,6 mii sosiri) şi 21,4% turiştilor străini (6,1 mii sosiri).

Comparativ cu trimestrul I din anul 2011, numărul turiştilor sosiţi în structurile de cazare turistică a crescut pe ansamblu cu 45,4% (+9,0 mii), evoluţie determinată de creşterea cu peste o treime a numărului de sosiri ale turiştilor români (+35,0%) şi dublarea numărului de sosiri ale turiştilor străini (+102,5%).

Turiştii străini înregistraţi în structurile de cazare turistică au provenit în cea mai mare parte (88,7%) din ţările europene. Pe primele locuri, după ţara de provenienţă, s-au situat turiştii din Franţa (28,3%) urmaţi de cei din Italia (14,3%) şi de cei din Germania (12,9%).

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite