8.000 de pachete de ţigări confiscate în Piaţa Ceair

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lovitură în lumea mafiei ţigărilor netimbrate. Comisarii de la Garda Financiară Argeş au confiscat aseară peste 8.000 de pachete de ţigări, valoarea lor depăşind 50.000 de lei.

Aseară, jandarmii şi comisarii de la Garda Financiară Argeş şi-au făcut apariţia în piaţa Ceair, ţinta lor fiind comercianţii care vând ţigări fără documente legale. Nu mică le-a fost mirarea când au găsit sub tarabe depozitate stive de cartuşuri. Toate pachetele au fost confiscate şi duse la sediul Gărzii Fiannciare, urmând să fie distruse. „Toată acţiunea nu a durat mai mjult de 15 minute. Ţigările au fost găsite în mai multe locuri. Le vom inventaria, după care le vom trimite producătorilor care au obligaţia să le distrugă. Sunt aduse din magazinele Duty Free din Republica Moldova sau ucraina. După terminarea cercetărilor vom stabili şi sanţiunile care se impun”, a spus comisarul şef al Gărzii Financiare, Valeriu Mincă.

Pachetele confiscate ajung unui fumător 22 de ani

Captura comisarilor de la Gardă este record. Până acum cel mai mult au confiscat în jur de 6.000 de pachete de ţigări. Astfel de acţiuni vor mai avea loc tocmai în ideea de a stopa acest fenomen care tinde să ia amploare. „În piaţa Ceair cred că se vând mai multe ţigări decât în magazin. Fenomenul trebuie să înceteze”, a mai precizat Valeriu Mincă. De asemenea, a mai precizat faptul că nicio persoană nu a reclamat faptul că în piaţa Ceair se vând ţigări netimbrate. Explicaţia există, le convine să cumpere de acolo pentru că să pe un pachet cu 2 sau chiar 3 lei mai puţin decât într-un magazin. Un scurt calcul arată că cele peste 8.000 de pachete de ţigări ar ajunge unui fumător aproape 22 de ani, perioadă în care ar economisi ceva bani.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite