"70% din medicii argeșeni lucrează de un an cu rețete electronice"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii argeșeni văd cu ochi buni rețeta electronică
Medicii argeșeni văd cu ochi buni rețeta electronică

Declarația îi aparține lui Valentin Bănică, președinte al Colegiului Medicilor din Argeș, care consideră că introducerea noului sistem este de bun augur, atât pentru pacienți, cât și pentru medici și farmaciști.

Conducerile Colegiului Medicilor, Casei Județene de Asigurări de Sănătate și Colegiului Farmaciștilor Argeș s-au întâlnit, astăzi, cu presa, pentru a le transmite argeșenilor că introducerea noului sistem al rețetelor electronice prezintă mai multe avantaje decât dezavantaje.

"Acest sistem nu ar fi o noutate absolută. 70% din medicii argeșeni lucrează deja de un an cu rețete în format electronic. Implementarea acestora de la 1 iulie ar urma să-i scutească pe pacienți de cozile la farmacii și ar micșora cu 20% pierderile Casei Județene de Asigurări de Sănătate. De asemenea, vom scăpa de pacienții fictivi și de rețetele fictive ", a declarat Valentin Bănică, președinte al Colegiului Medicilor Argeș.

Așa va arăta noua rețetă:



Un alt avantaj al acestui tip de rețetă îl va reprezenta și faptul că pacientul va avea posibilitatea să cumpere medicamentele prescrise de la farmacii diferite.

Cum va arăta noua rețetă

Rețeta electronică va fi eliberată de la 1 iulie, urmând ca până la 31 decembrie să fie utilizată în paralel cu cea clasică.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite