5712 elevi din Argeș vor primi, gratis,“Primul Ghiozdan”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până pe 10 septembrie, rechizitele și ghiozdanele vor ajunge în școli, astfel încât, la începutul anului școlar, elevii de clasa I să intre în posesia lor.



Consiliul Județean le va asigura copiilor din Argeș care, anul acesta, încep clasa I, câte un ghiozdan și un set de rechizite. Potrivit datelor furnizarte de Inspectoratul Școlar Județean Argeș, 5712 boboci vor intra, din toamnă, pe băncile școlilor argeșene. Fiecare dintre ei va primi produse în valoare de maxim 50 de lei: un caiet tip I, un caiet A5, de matematică, cu 48 de file, un caiet de desen A4, un creion HB, un stilou, culori, o radieră, o riglă de 20 de cm și un penar neechipat, plus ghiozdănelul care va purta sigla CJArgeș.

Ghiozdanele și rechizitele vor fi cumpărate de Consiliul Judeţean prin sistemul de achiziţii publice iar distribuirea lor se va face în baza proceselor verbale încheiate între reprezentanții Consiliului Județean și cei ai unităților scolare.

“Vom face în așa fel încât până pe 10 septembrie, ghiozdanele să ajungă în școli, astfel încât, la începutul anului școlar, elevii de clasa I să intre în posesia lor.”, spune Simona Bucura Oprescu, vicepreședinte CJ Argeș.

Programul “Primul Ghiozdan” a fost conceput ca un  instrument  de luptă împotriva abandonului școlar.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite