366 de camere video în liceele argeşene. Probele scrise de la bac vor fi monitorizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

366 de camere video şi web vor fi montate, până vineri, în liceele argeşene. Inspectoratul Şcolar Judeţean vrea, în acest fel, să monitorizeze candidaţii care săptămâna viitoare vor susţine probele scrise de bacalaureat, pentru a descuraja copiatul.

Elevii argeşeni nu mai pot face nicio mişcare la probele scrise de bac, care debutează luni cu cea la limba şi literatura română.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş a luat măsura de a monta în cele 20 de centre de examen, cu 366 săli de clasă, camere video sau web pentru monitorizarea candidaţilor, care au rolul de a descuraja intenţiile acestora de a copia.

Aparatura va fi achiziţionată de unităţile şcolare şi va rămâne în gestiunea acestora pentru a putea fi utilizată şi ulterior.

„Soluţiile identificate pentru cumpărarea acestor camere video de supraveghere sunt două: prima, din venituri proprii, pentru că sunt instituţii de nivel liceal care au astfel de venituri, de la simplul chioşc din curtea şcolii, care produce venit, până la alte activităţi specifice. Cea de-a doua resursă  rezultă din plata unei taxe pentru susţinerea examenului de Bacalaureat de la elevii din generaţiile anterioare. Aceştia trebuie să plătească o taxă de 75 lei pentru susţinerea examenului, sunt 1201 elevi din alte serii”, a spus Gabriel Bratu, inspector general al IŞJ Argeş.

Camerele vor fi montate în sălile de clasă până vineri, urmând ca luni să fie puse în funcţiune.

„Noi am amenajat 15 săli de clasă şi am dat comandă de 15 camere. Mâine, o firmă specializată le va monta, pentru ca totul să fie gata până vineri. O să aducem calculatoare din cabinetul de informatică în fiecare sală de bac, pentru a conecta camerele la ele”, ne-a spus Elena Vlad, director al Colegiului Naţional IC Brătianu.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite