180 de asociaţii ar putea rămâne, de săptămâna viitoare, fără apă caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furnizorul de agent termic în sistem centralizat are de recuperat de la  cele 180 de asociaţii de proprietari şi locatari restante,  550 de mii de lei. Toate au primit preavize de debranşare şi au la dispoziţie cinci zile să-şi achite datoriile, altfel vor îngroşa rândurile celor rămaşi deja fără apă caldă.

Din cele 180 de asociaţii cărora Serviciul Public de Termoficare le-a transmis avize de debranşare, Asociaţia P24 din Exerciţiu are cele mai mari datorii: 25.200 de lei.Dacă în termen de 5 zile restanţele nu vor fi achitate, locatarii vor rămâne fără apă caldă. Somaţia i-a înverşunat pe vecini, unii împotriva altora. Cei care şi-au achitat, la zi, facturile la utilităţi arată cu degetul către restanţieri.

  “Nu e normal să suferim şi noi, cei care am plătit, din cauza câtorva care au restanţe.  Îi înţelerg că au probleme, dar nici vina noastră nu e. Administratora ar trebui să găsescă o soluţie astfel încât să fie debranşaţi doar rău-platnicii”, spune  Maria Burciu, una dintre locatare.

 Există câteva familii  care au acumulat restanţe uriaşe, vechi de câteva luni, şi acum sunt în imposibilitatea de a mai ajunge la zi cu plăţile.

 „Cu ce să plătesc? Suntem patru persoane în casă şi trăim cu 1000 de lei. Din somajul  meu de 500 de lei, mi-au mai tăiat 10%. De unde să mai rămână şi bani de utilităţi? Numai să fac un credit ca să plătesc, că altă şansă n-am”, spune  Georgeta Badea ale cărei restanţe depăşesc 2000 de lei.

 La mila Serviciului Public de Termoficare


Administratora asociaţiei crede că şanse pentru achitarea întregii dartorii de  25.200 de lei, nu prea există.  
 „Sunt patru apartamente ai căror proprietari sunt într-o situaţie dificilă. Noi i-am acţionat în instanţă în speranţa recuperării acestor sume, dar e foarte  greu. Nu ştiu ce vom face, probabil vom cere celor de la Termoficare o amânare sau o eşalonare a restanţelor.”, spune Marilena Dumitru, asministratorul blocului.

 Restanţe mari  au şi asociaţiile Paltinul - B21 din Găvana (21.800 lei), Proexa, din Exerciţiu (17.600 lei),  Papuceşti 95 din Trivale (15.600 lei) Găvana 3005 (12.500 lei),  plus alte 175 din toate cartierele oraşului.

 „Din experienţa noastră, după transmiterea avizelor de debranşare, cam 50% din restanţieri vin să-şi achite datoriile. Aşteptăm până săptămâna viitoare să vedem  care va fi situaţia”, spune Sorin Apostoliceanu, şeful departamentului Facturare din cadrul Serviciului Public de Termoficare, precizând că serviciul nu-şi mai poate permite să-i mai păsuiască pe rău-platnici tocmai pentru a evita să ajungă în situaţia fostei Teroficări, intrată faliment.

Datornicii care nu-şi vor achita restanţrele  către Serviciul Public de Termoficare vor îngroşa rândurile  celor rămaşi fără apă caldă.  În acest moment există deja 20 de asociaţii de proprietari şi locatari care nu mai primesc apă caldă pe motiv de neplată, unele dintre ele, încă de la începutul anului iar altele, din primăvară.

Asociaşiile care nu primesc apă caldă
: Paltinului 2002 şi Stejarul 2002, ambele din  Gavana, Independenţei 159 din Războieni, Steaua de Mare din zona Nicolae Bălcescu, asociaţiile de proprietari: 31 din Nord, Negoiul 1B, Doi Castani din Gavana, Alfa din Fraţii Goleşti, S5 din zona Nicolae Bălcescu, Crinul 246 din Prundu, Dacia 104 de pe Depozitelor, Rareş P21 din Tudor Vladimirescu, Asociaţia de locatari 380 din Popa Şapca, Rândunica din Eremia Grigorescu, Asociaţia blocul 17 din Calea Bucureşti, asociaţiile Tudor 492 din Tudor Vladimirescu, Apulum din Găvana,   658 şi  Violeta din zona Teilor şi, ultima, Asociaţia  Callatis din Trivale.




Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite