UPDATE 160 de noi locuri de parcare vor fi date în folosință până la finele acestei săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administrația Domeniului Public Pitești a intrat pe ultima sută de metri cu lucrările de amenajare a unor noi locuri de parcare în patru zone ale Piteștiului , iar astăzi vor demara lucrări similare și în carierul Frații Golești .

Angajații Administrației Domeniului Public Pitești dau zor cu lucrările de amenajarea  parcării  de la blocul B26 din cartierul Prundu.
“Suntem pe ultima sută de metri iar până la sfârșitul acestei săptămâni vom da în folosință cele 50 de noi locuri de parcare create aici”, explică Doru Iliescu, directorul ADP Pitești.

 „Le-au făcut, nu e rău, că aici e nevoie de locuri de parcare, dar trebuiau mai multe, pentru că în zonă e și Piața Ceair, iar mașini sunt mai tot timpul. Bine ar fi să mai găsească o soluție, tot în jurul Pieței Prundu, pentru cel puțin alte 50 de locuri, eventual cu plată pentru cei care vin la cumpărături, pentru că trebuie să se facă o diferențiere, altfel mereu va fi haos.”, spune  Liviu Anghel, unul dintre locatarii din zonă.
Aproape de finalizare sunt și lucrările de amenajarea a parcării  de la blocul  D6 Bis  Trivale, unde se toarnă deja asfaltul. 40 de noi locuri de parcare vor fi date în folosință până la sfârșitul săptămânii însă nici aici noile locuri nu rezolvă problema parcărilor.

 “În Trivale se mai poate intra peste gardul viu dintre blocuri ca să se mai creeze  alte câteva ceva locuri de parcare . N-ar fi o nenorocire că se ia un pic din spațiul verde. Cine vrea verdeață, merge în pădure, că e la doi pași. Cu aerul curat stăm bine, cu parcările stăm prost!”,  spune Nicolae Oprea, 49 de ani, șofer.

Tot săptămâna aceasta ar trebui să fie  gata și noua parcare de la blocurile 6 și 7 din Mărășești.
  „Acum se lucrează la tasarea fundației , urmează asfaltarea și suntem gata cu alte 30 de noi locuri de parcare.”, explică directorul ADP.

 Vești  bune vin și pentru  piteștenii care locuiesc în  cartierul Banat, apropae de școala generală nr. 16 Alexandru Ioan Cuza unde au intrat în linie dreaptă  lucrările la noua  parcare de 40 de locuri .

 “Așteptăm să le și putem închiria. Pentru că nici cu parcările astea noi n-ai certitudinea că-ți mai găsești locul liber dacă pleci cu mașina o jumătate de oră. Sunt multe magazine în zonă  iar cei care vin din alte cartiere să-și facă, aici, cumpărăturile, nu mai țin cont de faptul că e vorba de o parcare de bloc, nu de una comercială. Noi, cei care locuim aici, suntem nevoiți, de multe ori,  să lăsăm mașinile și la trei blocuri distanșă. Când se vor închitria lucrările, abia atunci problema parcării în Banat va fi rezolvară.”, spune Dumitru Mihai, 51 de ani.
 Amenajarea celor  patru parcări  costă 396.000 de lei, investiția fiind suportată de la bugetul local.
 
Parcare nouă și pe Frații Golești

Astăzi (marți) încep și lucrările de amenajare a  unei noi parcări în  Cartierul Frații Golești,  la blocul S4 .
“Este vorba de o parcare cu 40 de locuri  care va fi gata, credem noi,  până la sfârșitul lunii august.”, precizează  Doru Iliescu.
 

Atenție, șantiere!
 ADP-ul lucrează , săptămâna aceasta, și pe  strada Antim Ivireanu  din Cartierul Găvana, unde se incheie lucrările de asfaltare. Spre Găvana, în zona Cinematografului Lumina au loc lucrări de ridicarea a gurilor de canal (aducere la cota de asfalt), lucrări executate de General Trust. Traficul este restricționat pe una din benzile de circulație.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite