UPDATE: 12 maşini le-au lovit casa într-o lună. A 13-a s-a înfipt în gard în această dimineaţă, distrugând o conductă de gaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peugeot, Renault şi Dacia sunt câteva dintre mărcile de autoturisme care au zguduit casa familiei Bunea-Rusu de la Sărbători încoace. Situat într-o curbă periculoasă din Piteşti, imobilul de pe strada Smeurei nr. 15 este aproape demolat după succesiunea accidentelor. Autorităţile dau vina doar pe şoferi.

UPDATE 21 ianuarie ora 10.40 A 13-a maşină s-a înfipt în gard în această dimineaţă

Încă o maşină s-a înfipt în gardul de pe strada Smeurei nr. 15, acolo unde locuieşte Dumitra Bunea. Accidentul a avut loc în această dimineaţă, în jurul orei 10.00, fiind vorba de un autoturism Renault care a derapat, şoferul pierzând controlul volanului şi oprindu-se în gard. În urma accidentului o conductă de gaze s-a spart, existând riscul ca în orice moment să se poată produce un incendiu. Pompierii au asigurat zonă şi aşteaptă intervenţia unei echipe Distrigaz care să oprească scurgerile de gaze.

21 ianuarie, ora 09.15 12 maşini le-au  lovit casa într-o lună

Accidentele au început să se producă pe bandă rulantă după data de 23 decembrie, anul trecut. Apogeul afost atins la 19 ianuarie, anul acesta, când gardul şi casa familiei Bunea au fost lovite de două ori în decurs de câteva ore. „Mai întâi a intrat un Peugeot în gard, pe la ora 11. Am plecat să discut la asigurări, iar în acest timp a intrat un Logan în casa mea, în zidul de la bucătărie", a spus, ieri, Dumitra Bunea, proprietara casei de pe strada Smeurei.

Marian Rusu, unul dintre locatarii imobilului, este cel care a contabilizat mărcile maşinilor-musafir şi resturile lăsate de acestea în curte. „Aşa ceva nu se poate! De pe 23 decembrie, anul trecut, au fost 12 accidente aici. S-au lovit de casa şi gardul nostru un Logan, un Peugeot, o Skoda, un Renault, o Octavia, Dacii, nici nu mai ţin minte", a explicat Marian.

Greu de despăgubit

image

Cel mai grav accident care s-a întâmplat în curba de pe strada Smeurei a avut loc pe 17 ianuarie

Deşi nu are nicio vină, poate doar ghinionul de a avea casa într-o curbă periculoasă pe care şoferii ţin musai să o ignore, proprietara nu a fost despăgubită de nicio companie de asigurări. „După niciun accident nu am primit bani de la vreo firmă de asigurări. Cu o oră în urmă, mai intrase cineva cu maşina în gard. Am plecat la asigurări, nu am apucat să mă întorc bine şi uite că s-a întâmplat iar! Am fost la poliţie, le-am spus să ia măsuri, dar nu se întâmplă nimic", a spus Dumitra Bunea.

Mai mult, niciunul dintre şoferii care i-au intrat în curte şi chiar în casă în ultimele zile nu au vrut să rămână şi la curăţenie sau la reparat gardul. „Mi-au distrus gardul de atâtea ori că nu mai fac faţă să-l tot repar. Mi-au distrus geamul de la bucătărie, zidul, masa a sărit cât colo, mi s-a spart şi aparatul de făcut pâine, pe care abia îl luasem cu 350 de lei", a mai declarat Marian Rusu. El a adăugat că toţi conducătorii auto implicaţi în acele 12 accidente au spus că au asigurare şi au plecat. „Să-şi trimită nevestele să mă ajute la curăţenie, iar ei să vină să mă ajute să repar gardul", a conchis locatarul din casa numărul 15.

„Este mâzgă pe jos şi m-a furat"

În urmă cu câteva zile, un alt accident s-a produs în aceeaşi zonă. Trei persoane au fost grav rănite, iar maşinile s-au făcut praf. Mai puţin grav a fost evenimentul de alaltăieri, când Romeo Ghizdavet, un piteştean în vârstă de 48 de ani, a pierdut controlul volanului maşinii Logan în timp ce cobora pe strada Smeurei.

Evident, cea mai şifonată din această poveste a ieşit tot casa familiei Bunea-Rusu. Şoferul nu a mai putut opri maşina, a urcat pe trotuar şi a lovit gardul imobilului, iar apoi s-a oprit direct în peretele casei. „Este mâzgă pe jos şi m-a furat", a fost explicaţia lui Ghizvanet.

Vecinii, păţiţi şi ei

Casa de la numărul 15 nu este singura care a devenit parapet pentru maşini. Şi familia Niţă a avut păţanii asemănătoare. „La mine a intrat un autobuz în curte, dar în urmă cu mai mulţi ani. Anul trecut au intrat mai multe maşini prin gard în grădină. Se văd şi rămăşiţele de la accidente: o bară de la un Peugeot, bucăţi de plastic, vopseaua rămasă pe stâlpii loviţi", a spus Niţă Petre, vecinul Dumitrei Bunea.

Spaima de a fi lovit din senin de vreun autoturism a prins-o şi pe o angajată de la Administraţia Domeniului Public Piteşti, care face curăţenie zilnic prin zona periculoasă. „Sincer, eu mă uit mereu cu frică în jur, să nu mă lovească vreunul. Anul trecut, în decembrie, a trecut o maşină la milimetri de mine", a spus Elena Din, angajată a ADP Piteşti.

Grădina familiei Bunea-Rusu este plină de suvenire neobişnuite: bare, bucăţi de capace, bucăţi din caroserii de la diversele modele de maşini care i-au trecut pragul. „Uitaţi-vă aici, după gard, sunt o grămadă de resturi de la maşini, mi‑au lăsat toţi câte o amintire. Şi pe gard se văd urmele de vopsea de la maşini. Unii au rămas, alţii chiar au fugit după ce mi-au rupt gardul noaptea", a precizat Marian Rusu.

Marcajele sunt suficiente

Reprezentanţii municipalităţii Piteşti spun că au discutat problema curbei cu Poliţia Rutieră. Rezultatul: din punct de vedere tehnic, nu se mai poate face nimic, marcajele fiind suficiente, iar montarea de stâlpişori pe trotuar nu ar opri maşinile în cazul unor derapaje. Astfel, totul se rezumă la lispa de responsabilitate a şoferilor care calcă pedala de acceleraţie prea mult într-o curbă periculoasă. „Municipalitatea a făcut tot ce se putea face. Curba este foarte bine semnalizată, se dă cu antiderapant ori de câte ori este nevoie, sunt câte două benzi pe sens, astfel încât să se poată circula frumos. De vină sunt doar şoferii care calcă pedala prea tare", a spus viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică. El a adăugat că totuşi singura soluţie ar fi prezenţa unui echipaj de poliţie în locul cu pricina.

Nu au timp să anunţe accidentele

Poliţia Rutieră Piteşti a înregistrat doar patru accidente, în ultima lună, pe strada Smeurei 15. Păgubiţii şi vecinii lor susţin că au fost cel puţin 12, dar, pentru că se întâmplă des, nu apucă să le raportate Poliţiei.

"Mai întâi a intrat un Peugeot în gard. Cât am fost plecată să discut la asigurări, un Logan a intrat în zidul casei."
Dumitra Bunea păgubită

image



"Curba este foarte bine semnalizată, sunt câte două benzi pe sens, se dă cu antiderapant. De vină sunt doar şoferii."
Cornel Ionică viceprimar Piteşti

image
Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite