Piteşti: 117 candidaţi pe un post de profesor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concurenţă mare la examenul de titularizare din acest an. Doar 14 posturi au fost scoase la concurs de liceele şi şcolile din Argeş, în timp ce numărul celor care vor să le ocupe a sărit de 1600.

CITEŞTE ŞI:

Doi candidaţi au fost prinşi cu fiţuici la examenul de titularizare

Cele mai multe locuri sunt la Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Piteşti: arhitectură, corepetiţie, artă vocală şi muzică tradiţională. Restul de 10 posturi sunt pentru materiile: Construcţii şi lucrări publice, Economie, Electronică şi automatizări, Instruire practică şi Limba engleză.

La şcolile generale sunt decât două posturi: matematică şi limba franceză, în Valea Danului, respectiv Slobozia.

La prima oră a dimineţii, cele trei centre de examen, de la CNL „Zinca Golescu”, CNL „I.C. Brătianu” şi Grup Şcolar Astra au fost luate cu asalt de cadrele didactice hotărâte ca noul an şcolar să le prindă pe un post de dascăl.

Cele mai puţine posturi din ţară

Cornelia a predat anul trecut la un liceu din Curtea de Argeş, iar acum şi-a pus speranţe că titularizarea îi va mai oferi şansa de a lua contact cu elevii.
„Eu nu am intrat în învăţământ pentru bani, ci pentru că îmi sunt dragi copiii. Aveam salariu 800 de lei, înainte de reduceri, aşa că, vă daţi seama, nu banii mă ţin în sistem. Cu toate că e nedrept cum sunt tratate cadrele didactice în ziua de azi, nu m-am gândit să mă reprofilez”, ne-a spus profesoara care vrea un post la o catedră de Limba şi literatura română în Curtea de Argeş sau în comunele limitrofe.

Argeşul ocupă primul loc în ţară, cu cel mai mic număr de posturi titularizabile. Judeţul nostru este urmat de Satu Mare – cu 36 de posturi, Timiş – 37, Braşov – 38 şi Gorj - 47. Lucrările candidaţilor vor fi corectate în 11 centre naţionale. Nota minimă este 7, iar cei care nu vor obţine un post titularizabil, pot opta pentru suplinitori, unde sunt vacante 493 de locuri.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite