O mie de vizitatori pe oră, la Zoo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, la Zoo, intrarea a fost liberă iar piteștenii s-au îmbulzit să profite de gratuitate. Cu o zi înainte de Sărbătoarea Internațională a Grădinilor Zoologice, conducea Zoo Pitești s-a gândit să atragă mai mulți vizitatori, și i-a reușit din plin!

Pe 9  august este Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice. La Piteşti, sărbătoarea a fost marcată de astăzi, cei mici și cei mari, deopotrivă, având  intrare liberă la Zoo. Gratuitatea a dus în doar trei ore de la deschiderea Grădinii Zoologice, peste 3.000 de vizitatori, în condițiile în care Grădina Zoologică din Pitești nu atrage atâția vizitatori nici într-o lună.

“Nici noi nu ne așteptam la atât de multă lume. Vorbim de o medie de 1.000 de vizitatori pe oră, ceea ce reprezintă foarte mult”, a declarat, în jurul orei 13.00, Nușa Popescu, directorul Grădinii Zoologice.

”S-au gândit bine când au ales să lase intrarea gratuită. N-am văzut în viața mea așa puhoi de lume la Grădina Zoologică și vin aproape în fiecare lună cu nepoțelul. Sunt oameni care, poate, au venit astăzi, pentru prima dată.”, a spus Mariana Olaru, vizitatoare. 
Mai mult, ca să fie treaba, treabă,  autobuzul liniei 8 nu s-a mai oprit astăzi în cartierul Trivale ci a mers până în apropierea Grădinii Zoologice.

Vizitatorii au avut ce admira


Cei care au trecut astăzi pe la Zoo au putut admira cele peste 160 de animale şi păsări din Africa, Australia, Siberia, Tibet, India şi România, locatarele Grădinii Zoologice Piteşti.

Zoo Piteşti are o poveste veche pe care nu mulţi o ştiu. A fost înfiinţată, iniţial, în 1950 în Ştrand, pe malul drept la Argeşului. Era, pe atunci, doar un colţ zoologic, cu numai câteva cuşti improvizate în care vieţuiau lupi, vulpi şi urşi carpatini. După inundaţiile din 1970, când apa a dat năvală peste parc, animalele au fost mutate în Pădurea Trivale. Astăzi, Zoo Piteşti se întinde pe 12 hectare şi numără peste 160 de animale sălbatice, pe care le îngrijesc 15 angajaţi ai Administraţiei Domeniului Public, oameni cu suflet mare, care, într-un fel sau altul, au învăţat să convieţuiască alături de animale. 

”S-a creat dintotdeauna o ambianţă şi o legătură sensibilă între oamenii Grădinii Zoologice şi vietăţile care o populează iar vizitatorii, cel mai adesea copii, leagă şi ei relaţii speciale cu lumea diversificată a acestui spaţiu. Animalele trebuie privite dintr-o perspectivă mai înţeleaptă, căci ele ne sunt colegi de prizonierat în incluziunea planetei, au suflet, au viaţă, se bucură şi se întristează ca şi noi, oamenii, iar copiii, de mici, de foarte mici, trebuie să înveţe să le iubească.”, spune Nuşa Popescu, şeful Grădinii Zoologice Piteşti.

Zoo Piteşti este, din 2008, membră a  Federaţiei Grădinilor Zoologice şi Acvariilor din România iar din 2007 a intrat într-un amplu proces de modernizare  care a constat în împrejmuiri şi amenajarea unor tancuri pentru carnivore şi pentru ierbivore, voliere pentru păsări, iluminat ambiental, alimentare cu apă, canalizare, cameră frigorifică, centrale termice, fânare, magazii şi un paratrăznet .





Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite