10.000 de piteşteni primesc ajutoare alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Piteşti, debutează astăzi distribuirea ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană. Persoanele cu venituri reduse, înscrise pe liste, care vor beneficia de cele 32 de kilograme de produse alimentare se vor deplasa la cele trei centre de distribuţie, având asupra lor cartea de identitate.

Începând de astăzi şi până pe 31 octombrie, circa 10.000 de piteşteni vor beneficia de produse alimentare gratuite, conform Planului European de Ajutorare către persoanele Devaforizate (PEAD), care este finanţat din fonduri europene, în cadrul Politicii Agricole Comune. Este al treilea an consecutiv când alimentele gratuite ajung în cămările piteştenilor cu venituri reduse. Fiecare beneficiar va primi 32,1 kilograme de produse alimentare, din care: 13 kg de făină, 8 kg de mălai, 1,6 kg de paste făinoase, 7 kg de orez, 1,5 kg lapte praf şi 1 kg de biscuiţi.

Cine primeşte ajutoare

De această campanie vor putea beneficia patru categorii de piteşteni. În primul rând, familiile şi persoanele singure care au stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la ajutor social, privind venitul minim garantat. Apoi, se vor mai încadra şi şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei pe lună şi adulţii sau copiii neinstituţionalizaţi, cu handicap grav şi accentuat.

Doar trei centre de distribuţie

Piteştenii care se încadrează într-una din aceste categorii, trebuie să ia asupra lor buletinul de identitate şi să meargă la unul dintre cele trei centre de distribuţie, pentru că produsele au fost deja aduse în Piteşti şi repartizate la fiecare dintre acestea. La Clubul pensionarilor din cartierul Găvana sunt arondaţi locuitorii din acest cartier şi din Negru-Vodă, la Clubul pensionarilor din Trivale vor veni să-şi ridice ajutoarele locatarii din Trivale şi Mărăşeşti, iar în Piaţa Smârdan se vor prezenta  restul cetăţenilor pentru a intra în posesia bunurilor care le aparţin. Centrele sunt mai puţine cu două faţă de anul trecut.

“Acordarea acestor ajutoare se va face direct pe baza listelor întocmite şi preluate de la instituţiile responsabile, fără a mai fi necesar depunerea vreunei cereri din partea persoanelor care fac parte din aceste categorii. Oamenii trebuie să aibă asupra lor actele de identitate, vor fi identificaţi de personalul respectiv, după care li se vor înmâna produsele. Este bine ca beneficiarii să vină cu un autoturism pentru a transporta întreaga cantitate”, recomandă primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc.

O persoană poate beneficia o singură dată de acest ajutor alimentar. Anul trecut, în cadrul aceleiaşi campanii, au rămas nerevendicate 1700 de ajutoare, cu toate că Primăria a prelungit termenul limită de ridicare a produselor până în luna martie a acestui an.

Programul centrelor de distribuţie:

De luni până miercuri - între orele 8.30 - 16.30;
Joi - 8.30 - 18.00;
Vineri - 8.30 - 14.00.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite