Un tânăr ş-a ucis fratele cu maşina din Italia, pe care o conducea beat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferul din comuna Cândeşti şi-a omorât fratele mai mare, izbindu-l cu maşina pe când făcea o depăşire fără să se asigure. Victima a fost călcată de mai multe maşini până au venit medicii de la Ambulanţă.

Mihai Diria (30 de ani) l-a călcat cu maşina pe fratele său, Vasile Diria (41 de ani), aseară la ora 23.10. Şoferul, recent venit din Italia, conducea sub influenţa băuturilor alcoolice, iar fratele său se afla pe marginea şoselei. Deocamdată nu se ştie din ce motiv se afla fratele mai mare în acel loc, nici dacă era şi el beat şi ar fi adormit pe drum. „Mihai D. conducea un autoturism pe drumul judeţean DJ 159C în comuna Costişa. În momentul manevrei de depăşire a unui alt autoturism, l-a surprins şi accidentat mortal pe Vasile D. (41 de ani), fratele său, care se afla pe partea stângă a carosabilului. Şoferul avea o alcoolemie de 0,78 miligrame de alcool pur în litrul de aer expirat“, a precizat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Neamţ.

Cum de s-a întâmplat ca într-o zonă fără case să se întâlnească atât de brutal cei doi fraţi rămâne un mister. Cert este că trupul celui căzut a fost călcat de mai multe maşini, conform, precizărilor făcute de Letiţia Damoc, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ. „Cred că victima a fost călcată de mai multe maşini, pentru că altfel nu se explică cum de oasele feţei şi ale capului nu mai aveau consistenţă, iar ţesutul organic era întins la peste 15 metri distanţă. Cînd am reuşit să îl desprindem de pe asfalt, corpul părea doar o mască“, a declarat medicul Letiţia Damoc.

Cât despre şofer, care o transporta în maşină şi pe o soră de-a lor şi s-a oprit cu maşina la o distanţă destul de mare de victimă, el a declarat că fusese să îşi cumpere ţigări, că se întorcea acasă şi că iniţial a crezut că a lovit un câine. „Pe numele lui a fost deschis un dosar pentru acuzaţiile de ucidere din culpă şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o alccolemie peste limita legală“, a mai precizat Cătălina Bădeanu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite