Neamţ: Şi-au rezervat locuri de parcare, dar nu le pot folosi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Şi-au rezervat locuri de parcare, dar nu le pot folosi
Neamţ: Şi-au rezervat locuri de parcare, dar nu le pot folosi

Mulţi pietreni s-au trezit că spaţiile sunt ocupate de maşini cu numere străine

Cei care plătesc anual pentru rezervarea unui loc sunt nevoiţi să caute alte parcări, să se certe cu „intrusul” sau să ceară blocarea roţilor.

Perioada verii dă bătăi de cap şoferilor din Piatra Neamţ, care nu reuşesc să-şi păstreze locul de parcare rezervat peste an. Peste 12.500 de pietreni au încercat să evite această grijă închiriind, contra cost, un loc pentru maşină, situat cât mai aproape de domiciliu.  Parcările de reşedinţă au fost marcate pe asfalt cu numărul autovehiculului şi, de obicei, aceste indicaţii sunt respectate.


Necazuri estivale


Problemele proprietarilor de maşini autohtoni apar îndeosebi în sezonul cald, atunci când îşi găsesc locurile rezervate ocupate de alte maşini. În multe situaţii, automobilele „intruşilor” au numere din ţări străine, sau din alte judeţe. „Locul pentru care am plătit rezervarea îl găsesc mai mereu ocupat de maşini înmatriculate în Italia sau alte ţări. Înţeleg că acum  se întorc acasă conaţionalii, dar eu unde să-mi las maşina?”, se plânge Mihai Dumitrescu, care şi-a rezervat un loc într-o parcare din cartierul Precista.


Spirite încinse în parcări


Părerile localnicilor faţă de acest fenomen sunt împărţite. Dacă unii sunt radicali şi cer societăţii Parking (administratorul acestor parcări) să blocheze roţile, alţii cred că vorba bună poate rezolva mai repede inconvenientul. „Poate că şi acel om vine de undeva din ţară, el unde să parcheze? Dacă i se explică regulile de la noi din oraş, că găseşte loc în parcările cu plata orară, nu s-ar ajunge la scandal, aşa cum am văzut că se mai întâmplă”, spune împăciuitoare Natalia Negură.


Toleranţă faţă de musafiri


Administratorul parcărilor de reşedinţă şi autorităţile locale cer pietrenilor mai multă înţelegere în această perioadă. 
Până să apeleze la blocarea maşinii, cerem pietrenilor să încerce o rezolvare amiabilă a problemei. Pe de altă parte, mulţi locuitori pleacă acum în concediu, iar parcările de reşedinţă rămân neocupate o perioadă de timp”, a precizat Nicoleta Husaru, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite