Neamţ:Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Citiţi cele mai importante titluri din ziarele nemţenilor

Magistraţii nemţeni fac chetă pentru produse de curăţat

Justiţia nemţeană se apropie de colaps. Oamenii în robe au ajuns în situaţia jenantă de a face colectă de bani pentru a cumpăra produse de igienizat toaletele instituţiilor. Magistraţii nemţeni sunt nemulţumiţi de suspendarea sporului de stres, care le aducea lunar încă 50% din venit şi se tem pe zi ce trece că vor rămâne fără leafa. Judecătorii din Neamţ au decis ca până la rezolvarea acestor probleme de ordin financiar să suspende şedinţele de judecată, zilnic, între orele 9.00 şi 12.00.

Sursa : Realitatea Media

Vântul care aduce bani

Mai multe firme specializate pe producerea de energie s-au arătat interesate de vântul care bate prin comunele nemţene. Primarul din Girov şi cel din Făurei au încheiat déjà contractele pentru ca în 2010 pe teritoriul comunelor lor să fie date în folosinţă noile centrale eoliene. Parcul de la Făurei va cuprinde şapte centrale şi va genera o putere de 2 MW.

Sursa: Realitatea Media


”Cancerul „ din chilii, greu de răpus

Specialiştii silvicultori care au analizat cazul de la mănăstirea Agapia spun că dacă ar fi fost respectate normele clare privitor la lucrul cu lemnul. Tot aceştia sunt de părere că odată apărută, ciuperca este foarte greu de eliminat. Cele cinci măicuţe internate ăn spital fac tratamentul de prevenţie împotriva bolii care este cauzată de „cancerul lemnului”.

Sursa: Monitorul de Neamţ

Clasele liceelor romaşcane rămân fără elevi

Vineri erau înscrişi doar 15 elevi pentru cea de-a doua etapă a admiterii computerizate. Aceştia aveau de ales din 689 de locuri disponibile atât la liceele din oraş cât şi la fostele Sam-uri din comunele romaşcane. . Locurile neocupate vor determina şi modificări în încadrare, mulţi dintre profesorii şi maiştrii cu ore la clasa a IX-a văzându-se puşi în situaţia de a rămâne cu catedra incompletă.

Sursa: Ziarul de Roman

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite