Neamţ: S-a trezit cu o factură la lumină de ordinul miilor de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: S-a trezit cu o factură la lumină de ordinul miilor de lei
Neamţ: S-a trezit cu o factură la lumină de ordinul miilor de lei

Pensionarul Constantin Filimon trebuie să plătească peste 2.300 de lei pentru consumul de energie electrică pe două luni.

Pietreanul trebuie să strângă aproape patru pensii pentru a achita factura uriaşă, iar data limită de plată este 24 octombrie.

Fostul profesor de desen Constantin Filimon primeşte o pensie de 700 de lei, pe care o drămuieşte ca să-i ajungă şi pentru facturile lunare şi pentru traiul zilnic. S-a obişnuit să facă economie la orice.
Ziua ies din casă şi seara abia dacă las un bec aprins. Mă mai uit din când în când la televizor şi singurul aparat care funcţionează continuu este frigiderul. Niciodată n-am plătit mai mult de 100 de lei pentru două luni“, a declarat pictorul Constantin Filimon.


Surprize neplăcute în plic


La începutul lunii septembrie a primit o factură de regularizare la energia electrică de 2.499 de lei, perioada de facturare înscrisă în act fiind 13 iunie-7 august 2009. Conform facturii, Constantin Filimon a consumat 115 kWh pe zi, în condiţiile în care consumul obişnuit al unei familii se încadrează de obicei în limita a 250-300 KWh pe lună.


Cu alte cuvinte, pensionarul a consumat într-o zi cât consumă o familie în jumătate de lună. Pensionarul a crezut iniţial că nu vede bine, după care s-a gândit că este vorba de o greşeală de tipar. „Mi-am rugat cunoscuţii să citească şi ei factura. Toţi mi-au spus că am de plătit 2.500 de lei. Dar nimeni n-a ştiut să-mi spună de ce“, a adăugat pensionarul.


Pe 16 septembrie a depus o sesizare la E.ON Moldova, prin care a cerut să i se explice motivul pentru care trebuie să strângă aproape patru pensii pentru a-şi achita factura la lumină. Răspunsul l-a primit pe 13 octombrie, însă l-a surprins de-a dreptul pe bătrân. „Scrie că ei au greşit calculul. Trebuie să-mi mai dea înapoi 40 de lei. Păi şi restul de 2.400 de lei tot nu ştiu de unde au apărut. Nici un gater nu reuşeşte să consume atâta curent în două luni“, a spus Constantin Filimon.


Speranţele sunt la Protecţia Consumatorului


În acelaşi răspuns primit de la E.ON Moldova, pensionarul este anunţat că, dacă nu va achita factura până sâmbătă, 24 octombrie, va plăti penalităţi zilnice pentru neplată. „Am fost acum şi am depus o sesizare la Protecţia Consumatorului. Nu înţeleg de ce trebuie să plătesc aşa de mult. Sper să scap măcar de penalităţi. Nu ştiu cât or mai fi şi ele, dar şi aşa nu am bani să plătesc“, a ridicat din umeri pensionarul.


S-a procedat la verificarea metrologică a contorului şi, conform Raportului de Expertiză Legală Neamţ, este necesar să vă restituim contravaloarea a 112 kWh. S-a emis factura de recalculare în valoare de -42,07 lei. Deoarece această factură este negativă, s-a compensat parţial factura nr. 853374734/ 24.08.2009, din a cărei valoare mai aveţi de plată suma de 2.356,97 de lei. Data limită de achitare este 24 octombrie 2009“, se precizează în răspunsul primit de pietrean de la E.ON Moldova.

Răspunsul dat clientului de E.ON Moldova

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite