Neamţ: Primarul comunei Horia a fost condamnat la doi ani închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei nemţene Horia, Vasile Baciu, a fost condamnat la doi ani închisoare cu suspendare pentru infracţiuni de corupţie, edilul fiind trimis în judecată de procurorii DNA Bacău la începutul anului 2009 pentru deturnare de fonduri europene.

Procurorii DNA Bacău au susţinut în rechizitoriul trimis la instanţă că primarul a folosit şi prezentat "declaraţii false, inexacte sau incomplete" care au avut ca rezultat "obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele lor", anunţă NewsIn.

Potrivit anchetatorilor, Primăria Horia a atras fonduri europene în cadrul unui proiect SAPARD care viza realizarea sistemului de canalizare a comunei, dar o parte din lucrări nu au fost efectuate şi nici nu s-au făcut unele achiziţii.

"Am contestat soluţia dată de Judecătoria Roman la Tribunalul din Bacău. Eu mă consider nevinovat. Constructorul a avut o problemă, eu nu am avut nicio treabă. Dar lucrările au fost efectuate, achiziţiile au fost făcute", a declarat, luni, corespondentului NewsIn, primarul din comuna Horia, Vasile Baciu (PDL).

Ancheta DNA a pornit în 2007, în urma unei sesizări depuse de un fost primar al comunei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite