O femeie a murit la Maternitatea Spitalului Judeţean Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mămică în vârstă de ani 37 de ani, din Piatra Neamţ, a murit la scurtă vreme după ce a născut la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţe Neamţ, sâmbătă dimineaţa, 9 iulie. Copilul a supravieţuit şi a fost transferat la o clinică de specialitate din Iaşi.

Pietreanca a venit la spital vineri noaptea şi a născut fără cezariană, la ora 6.45, conform Gabrielei Zamfir, managerul Spitalului Judeţean Neamţ. „S-a întâmplat şi regretăm că o pacientă tânără a murit pe patul spitalului. Conform informării pe care am primit-o de la şefa secţiei, pentru salvarea femeii au intervenit medici de la Chirurgie, Anestezie şi Terapie Intensivă şi Cardiologie. Nici aceştia nu îşi pot explica ce s-a întâmplat cu adevărat“, a declarat Gabriela Zamfir.

Trupul neînsufleţit al femeii aşteaptă încă, la Morgă, îndeplinirea formalităţilor pentru efectuarea necropsiei. „Există o procedură în astfel de cazuri şi probabil mâine se va face necropsia. Raportul necropsiei va fi public. Pe baza acestuia, Colegiul Medicilor va face o anchetă împreună cu Direcţia de Sănătate Publică“, a mai precizat Gabriela Zamfir.

Copilul, în greutate de trei kilograme, s-a înecat cu lichid amniotic, dar a supravieţuit. „Nou-născutul a făcut embolie amniotică, dar se simte bine, însă pentru siguranţa lui a fost transferat la Iaşi“, a încheiat directoarea Zamfir.

Tatăl mamei decedate acuză însă medicii că nu au avut suficientă grijă de fiica lui. „Poliţia Municipiului Piatra Neamţ a fost sesizată de către tatăl femeii decedate. S-a deschis un dosar penal şi se aşteaptă rezultatul necropsiei, precum şi decizia Colegiului Medicilor în acest sens“, a precizat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite