Scandal electoral la Târgu Neamț cu bannere date jos și dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte din bannerele montate de USL au fost înlăturate, până la venirea poliției
O parte din bannerele montate de USL au fost înlăturate, până la venirea poliției

Dan Arnăutu, fiul primarului, s-a ocupat de demontarea materialelor în care imaginea tatălui său alăturată președintelui Traian Băsescu și liderilor PDL. Poliția a întocmit două dosare penale pentru furt și distrugere, iar autoritatea electorală este chemată să se pronunțe asupra legalității conținutului materialelor montate de liderii USL la Târgu Neamț.

Scandalul a pornit după ce în noaptea de marți spre miercuri liderii locali ai USL au montat în centrul orașului mai multe bannere și meshuri care îl vizau pe primarul Decebal Arnăutu, candidat din partea alianței A.P.E.L (PDL-UNPR-PNȚCD) la alegerile din 10 iunie. Edilul apărea alături de Emil Boc, Elena Udrea și Traian Băsescu alături de mesajul „Ei ne-au tăiat pensiile și salariile, ei ne-au mărit TVA-ul, ei ne-au luat locurile de muncă".

În timpul operațiunii de demontare a materialelor de propagandă electorală ale USL, la fața locului a ajuns un echipaj de la Poliție, moment în care spiritele s-au inflamat sub ochii trecătorilor.

„Poliția orașului Târgu Neamț a fost sesizată de un candidat că imaginea sa a fost folosită fără acordul său pe mai multe bannere electorale. De asemenea, a fost depusă și o sesizare că astfel de materiale au fost distruse. S-au întocmit două dosare penale pentru furt și pentru distrigere, iar biroul electoral de circumscripție se va pronunța asupra conținutului acestor materiale montate în spațiul public", a spus subcomisarul Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Neamț despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite