Ziua Națională sărbătorită la Piatra Neamț cu paradă militară, spectacole și meci de Europa League

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua Națională începe cu depunerea de coroane și parada militară
Ziua Națională începe cu depunerea de coroane și parada militară

De 1 Decembrie, la cimitirul Eroilor va avea loc un ceremonial de comemorare a ostașilor români căzuți pe fronturile de luptă. Pietrenii vor avea parte, tot de Ziua Națională, de un concert susținut de profesorii şi studenţii Academiei de Muzică „Gheorghe Dima" Cluj-Napoca, filiala Neamţ.

Tradiția depunerii de coroane la mormântul ostașului necunoscut și parada militară va fi respectată și anul acesta de 1 Decembrie. Evenimentul la care participă, pe lângă oficialitățile locale, și pietrenii de rând, este programat să înceapă la ora 10.00.

O oră mai târziu, la primărie vor fi primite delegațiile localităților Orhei (Republica Moldova), Hliboca (Ucraina) și Bergama (Turcia), orașe înfrățite cu municipiul Piatra Neamț.  

De la ora 17.00, pietrenii sunt invitați la un concert extraordinar de Ziua Românilor care va avea loc  în sala de festivităţi a Consiliului Judeţean. Solişti vor fi profesori şi studenţi ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima" Cluj-Napoca - Filiala Neamţ. Intrarea spectatorilor este liberă.

Tot pe 1 Decembrie va debuta concursul Internațional de Interpretare Muzicală și Coregrafie „Emanuel Elenescu". Cea de-a XXI-a ediție va începe de la ora 18.00 în sala Studio „Theodor Macarie" a Liceului de Artă „Victor Brauner".

Seara, pietrenii se vor putea bucura de Ziua Românilor de aprinderea iluminatului public de sărbători pe străzile și în spațiile publice din oraș.

Pentru suporterii români, ziua festivă s-ar putea încheia în mod fericit dacă FC Vaslui va reuși un rezultat pozitiv în disputa cu italienii de la Lazio din Europa League. Meciul se va disputa de la ora 22.05 pe stadionul Ceahlăul.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite