Neamţ: Zebre transformate de şoferi în locuri de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Zebre transformate de şoferi în locuri de parcare
Neamţ: Zebre transformate de şoferi în locuri de parcare

Cele mai nesigure treceri de pietoni sunt pe străzile Făgetului şi Petru Rareş

Mulţi posesori de autoturisme din Piatra Neamţ uită sistematic regulile de circulaţie şi parchează înainte de trecerile pentru pietoni sau chiar pe acestea.

Parcarea autoturismului la mai puţin de 25 de metri înainte de o trecere de pietoni este interzisă prin lege. Dacă această prevedere este încălcată, atât şoferii, cât şi pietonii nu au vizibilitate. „Conform reglementărilor în vigoare, este interzisă parcarea autoturismelor înainte de trecerile de pietoni la o distanţă mai mică de 25 de metri. Sancţiunea pentru încălcarea acestei reguli este de două puncte de penalizare şi două puncte de amendă“, a precizat inspectorul principal Constantin Irina de la Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Neamţ.


Pietonii sunt în real pericol dacă traversează pe zebra din capătul străzii Făgetului spre strada Mihai Viteazu, unde nu există niciun semafor şi nici denivelări pentru reducerea vitezei. În mod normal, în acea zonă se parchează adesea neregulamentar. Duminică, spre exemplu, toată ziua, a existat acolo o maşină parcată chiar pe trecerea de pietoni.

Elevii de la „Spiru Haret“, în pericol în faţa şcolii

O situaţie şi mai gravă se întâlneşte în faţa Liceului Comercial „Spiru Haret“ de pe strada Petru Rareş, pe unde trec foarte mulţi copii. Ieri, pe ambele părţi ale străzii erau parcate maşini. Deşi există „cocoaşe“ pentru reducerea vitezei, puţini şoferi ţin cont de ele, după cum a relatat paznicul liceului.
Poliţia spune că este preocupată de acest fenomen, pe care îl combate cu amenzi. „Săptămânal, Poliţia Rutieră Neamţ aplică circa 120 de sancţiuni numai pentru oprirea interzisă şi numai în Piatra Neamţ“, a declarat inspectorul principal Constantin Irina.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite