Neamţ: Yorick, cel mai tânăr locatar al Bazei Hipice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un mânz dintr-o rasă rară a văzut lumina zilei la Piatra Neamţ

Căluţul, fătat în urmă cu câteva zile, provine din doi părinţi campioni din rasa friziană, consideraţi cei mai frumoşi cai din oraşul de sub Pietricica.

Negru, cu ochii mari şi expresivi, în nuanţe de albastru închis, mânzul frizian are legată la gât o eşarfă roşie, ca să nu fie deochiat. A fost botezat Yorick, după numele unui personaj din piesele de teatru ale lui Shakespeare. Fiind cel mai mic dintre caii de rasă de la Baza Hipică, mânzul este cel mai răsfăţat şi cel mai îngrijit dintre cai. Mama lui, Saşa, are doar trei ani, este la primul pui şi încă nu a început cariera competiţională. Are un comportament foarte protector, încercând de fiecare dată să se interpună între îngrijitor şi mânz. Tatăl tânărului frizian este un armăsar de top din Olanda, câştigător al mai multor concursuri de frumuseţe, iar monta a fost artificială. „Rasa friziană este originară din Spania. Având exemplare mari, cu trăsături accentuate, este o rasă pentru dresaj şi pentru paradă călare sau cu trăsura, putând fi folosită la atelaje uşoare“, ne-a explicat Costache Lupu, preşedintele Clubului Sportiv Ecvestru Piatra Neamţ.

Cai de 20.000 de euro bucata

Proprietarul frizienilor este Cezar Ivanof, un om de afaceri din Bacău. Acesta a cumpărat-o, în luna martie, pe Saşa, împreună cu un alt armăsar, tot frizian, din Germania, la un preţ de 20.000 de euro fiecare.

Din Germania, caii de rasă au fost aduşi direct la Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu“, unde stau în pensiunede atunci. Armăsarul are aceeaşi vârstă cu Saşa şi participă periodic la concursuri de frumuseţe.

„Sunt cei mai frumoşi cai din Baza Hipică Piatra Neamţ. Stau în pensiune la noi din luna martie, când au fost aduşi din Germania“, a precizat Costache Lupu, care este şi administrator al Bazei Hipice.

Condiţii de Cupă Mondială la Piatra Neamţ

Baza Hipică de la Piatra Neamţ a fost inaugurată în anul 1986. Oferă un peisaj de excepţie, având de-o parte râul Bistriţa şi de partea cealaltă pădurea de la poalele Muntelui Cernegura. Este cotată ca având cele mai bune condiţii din ţară şi, din acest motiv, a găzduit mai multe etape ale Cupei Mondiale de Sărituri peste Obstacole.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite