Vocile de la 112. La ISU Neamţ sunt 12 operatori care asigură permanenţa zi şi noapte pentru urgenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu au chip şi de multe ori nu le ţii minte nici numele, dar de ei depinde salvarea fiecărui nemţean care are nevoie de ajutorul pompierilor sau al echipajelor SMURD.

Orice apel la 112 este o conferinţă între principalele servicii de intervenţie. În funcţie de primele date oferite de apelant, cei de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) fac legătura la Ambulanţă, Poliţie, Pompieri sau Jandarmi. Ceilalţi operatori ascultă discuţia pentru a vedea dacă este sau nu nevoie şi de intervenţia serviciilor pe care le reprezintă.

În biroul „telefoniştilor" de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ sunt, în fiecare zi, câte trei operatori. Patru echipe lucrează în ture de câte 24 de ore cu 72 pentru a asigura permanenţa, dar dacă sunt prea multe cazuri vin de acasă şi în timpul liber.

De multe ori îndură şi înjurăturile sau glumele mai puţin sărate făcute de unii care n-au înţeles că în timp ce ei se ţin de şotii o altă persoană ar putea muri fără ajutor.

Citiţi joi, 18 august, în ADS Neamţ, care sunt poveştile operatorilor de la Pompieri, care au fost cazurile ce i-au impresionat şi cum decurge o zi petrecută în biroul unde se preiau apelurile de urgenţă. Săptămânalul ADS Neamţ este disponibil la chioşcurile de ziare, de joi până miercuri, la preţul de 0,9 lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite