Viorel Caia a dus rockul în Groenlanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Caia
Viorel Caia

Nemţeanul născut lângă Humuleştii lui Creangă a făcut înconjurul lumii cu chitara. Acum a început să compună piese proprii şi se consideră împlinit.

Viorel Caia cântă de când se ştie. În paralel a avut câteva încercări de a munci în alte domenii decât cel muzical. Timp de doi ani a activat ca dispecer la Staţia de Salvare Târgu Neamţ, iar alţi trei ani a fost director executiv la o firmă care producea covoare. „A fost o experienţă frumoasă pentru că era multă artă în această meserie, mai ales când alegeam coloritul şi modelele covoarelor“, îşi aminteşte cu plăcere artistul.

Pop, blues, rock şi country cu Dracula


Chiar dacă nu este o pasiune de familie, Viorel spune că i-au fost descoperite abilităţile muzicale de când avea patru ani. În clasa a VII-a a experimentat stilul folk, iar un an mai târziu participa deja la primele concursuri muzicale judeţene şi naţionale. A fost premiat pentru calităţile sale vocale, iar în primul an de liceu a pus bazele unei formaţii pop-rock. „Era vorba de formaţia liceului, unde eu eram solist şi chitarist”, a precizat Viorel. În perioada anilor ’80 a fondat trupa Cardinal, care activează şi astăzi. Formaţia asigura la acea vreme acompaniamentul muzical al artiştilor Victor Socaciu, Mirabela Dauer, Corina Chiriac sau Nicu Alifantis.


Timp de cinci ani a fost membrul trupei Meridian şi a cântat în restaurantele şi hotelurile din Bistriţa Năsăud, Suceava sau Sovata. „Acea perioadă o vedeam ca pe o pregătire pentru că visul meu era să cânt în străinătate, doar aşa consideram că pot evolua profesional“, a adăugat el. În 1996, Viorel a plecat împreună cu un prieten în Norvegia, unde au cântat sub titulatura Dracula muzică pop, blues, rock şi, în special, country.

„A fost o experienţă unică“


Pentru că lucrează cu agenţii specializate în domeniul artistic, Viorel a ajuns să cânte doi ani şi în Groenlanda. „A fost greu să mă adaptez la idee, dar a fost o experienţă unică. Acolo îmi cereau rock şi hard rock“, îşi aminteşte artistul din perioada în care cânta în puburi şi hoteluri.


Un prim CD în 2010


În ultimul timp, artistul a compus câteva piese proprii. Acestea sunt în limba română, cu texte hazlii, care se vor a fi parodii ale vieţii cotidiene. „Muzica mea prezintă viaţa în adevărata ei înfăţişare“, îşi comentează artistul propriile creaţii. Îşi doreşte ca în 2010 să poată înregistra primul său material discografic.

profil
născut. 29 august 1961, Târgu Neamţ.
studii. Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare“, Târgu Neamţ.
familie. Căsătorit.

întrebări şi răspunsuri
Care sunt artiştii pe care preferi să-i cânţi?
Pe genul country cel mai mult îmi place Alan Jackson, la jazz o prefer pe Diana Krall, iar la rock îmi place Bruce Springsteen. 
Care este cel mai cerut gen muzical?
Mă bucur că în România începe să se caute din nou muzica retro, eu unul am crescut cu genul acesta muzical. În străinătate, în zona în care eu activez se cere genul country, rock şi disco oldest. În general, peste hotare se caută happy music.

ce-i place
În timpul liber, Viorel este pasionat de electronică. Îi place să facă reparaţii la calculatoare şi radiouri, atunci când apelează prietenii la el. „La oameni apreciez onestitatea şi respectul“, precizează artistul. Urmăreşte filme SF şi iubeşte muzica jazz, blues sau rock.

ce nu-i place
Detestă mârlănia şi lipsa de bun-simţ. „Nu-mi place să fiu coordonat de cineva, să am şefi şi să primesc ordine“, completează Viorel. Artistul nu mănâncă somon, orez sau mere, tocmai pentru că le-a consumat în cantităţi prea mari şi i s-a făcut rău. Urăşte să gătească.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite