Viitorul sediu pentru Cadastru, contestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea firmei Stedax International (stânga) a fost aleasă de comisie în defavoarea celei a Petromold (dreapta)
Clădirea firmei Stedax International (stânga) a fost aleasă de comisie în defavoarea celei a Petromold (dreapta)

Cu aproape două milioane de euro, Oficiu de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Neamţ a intenţionat să îşi cumpere un nou sediu.

Licitaţia de achiziţie a unei noi clădiri pentru Cadastru, demarată la sfârşitul anului trecut, este blocată în urma unei contestaţii. Demersul a fost făcut de reprezentanţii firmei Petromold SRL Vaslui, atât la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, cât şi la Tribunal. Aceştia reclamă modul în care a fost organizată selecţia.


Practic, după deschiderea ofertelor, în noiembrie anul trecut, pe primul loc s-a clasat Stedax International SRL, firmă al cărei administrator este Cezar Dinescu, consilier şef în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea, conform declaraţiei de avere, cu această firmă are un contract de participaţiune şi deputatul Mihaela Stoica.


Reprezentanţii firmei Petromold susţin că oferta lor este mult mai avantajoasă. „Noi am oferit o clădire întreagă, în suprafaţă de 1.700 de metri pătraţi, construită din proiect cu destinaţie de birouri, cu înălţimea încăperilor de minim 2,8 metri, cu demisol, parcări subterane şi adăpost antiatomic, obligatoriu pentru instituţii, conform normelor europene“, a declarat Constantin Stoica, reprezentantul firmei Petromold.


Acesta susţine că cealaltă clădire nu are subsol, parterul a fost proiectat pentru spaţii comerciale, iar etajele superioare ca apartamente. Mai mult, OCPI ar urma să primească doar o parte din clădire, ultimul nivel nefiind inclus în ofertă.


Cezar Dinescu a spus că punctarea favorabilă a spaţiului pe care l-a oferit firma pe care o reprezintă a fost decizia comisiei. „A existat un caiet de sarcini şi un anumit punctaj în funcţie de care comisia a hotărât clasarea spaţiului nostru pe primul loc“, a declarat Cezar Dinescu. Pe de altă parte, şeful OCPI Neamţ dă asigurări că s-a atribuit corect contractul. „Procedura de achiziţie se suspendă până la soluţionarea contestaţiei“, a precizat Simion Stâncel, şeful OCPI .

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite