Neamţ: Vânzările la biletele bingo au devansat lozurile în plic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietrenii cumpără bilete norocoase în special de sărbători, când sunt mize foarte mari

Atraşi de premiile substanţiale, cumpărătorii sunt dispuşi să-şi cheltu-iască economiile pe biletele la bingo. În schimb, vânzările la lozuri au scăzut drastic fiindcă acest joc de noroc nu mai este popular.

Vânzătorii de lozuri în plic din Piatra Neamţ au falimentat în ultimele luni, de când jocurile de bingo sunt intens mediatizate la posturile de televiziune naţionale. Fiindcă au rămas fără clienţi, mulţi dintre comercianţi au fost nevoiţi să se reprofileze sau să-şi caute alte meserii.

Doamna Natalia vinde de 45 de ani răvaşe norocoase pietrenilor. „Am vechime, nu glumă. Nu pot să stau acasă fiindcă pensia este mică şi nu mă pot descurca altfel“, explică vânzătoarea. Dacă acum doi ani pietrenii încă îşi mai încercau norocul la lozuri, în ultima vreme, doamna Natalia îndură ploaia şi frigul pentru numai câţiva clienţi pe zi.

Umple tot oraşul cu bilete de vânzare

„Astăzi au trecut zece oameni. Nu ştiu câţi dintre ei câştigă, pentru că majoritatea cumpără şi pleacă. Dar de când sunt eu în domeniu, am văzut foarte mulţi câştigători“, adaugă pietreanca. Doamna Natalia este singura vânzătoare care stă răbdătoare în acelaşi loc de ani buni. Nostalgicii care vor să cumpere răvaşe o găsesc zilnic la intersecţia bulevardelor Decebal cu Republicii. „Mai ştiam că am o colegă care umbla mai mult pe la piaţă şi prin târguri. La 67 de ani ai mei nu mai pot să umblu aşa cum o făceam odată“, afirmă pietreanca. Încasările la final de zi nu sunt greu de calculat. În medie, doamna Natalia pleacă acasă cu 50 de lei.

În schimb, vânzătorii de biletele de bingo pentru jocurile televizate se laudă cu încasări zilnice de peste 400 de lei. „Depinde cum este vremea. Când e cald, umblăm şi noi mai mult, trec şi mai mulţi oameni pe la masa noastră. Sunt unii care ies din casă special pentru asta“, a spus Bogdan Topor, un student care adună bani de facultate din vânzarea tichetelor. Jocurile televizate se bucură de un real succes în special în rândul celor de la ţară. Iluzia câştigurilor rapide îi convinge repede pe şomeri şi pensionari să-şi cheltuiască economiile pe bilete. „Vin mulţi oameni de la ţară. Merg la piaţă şi vin şi cumpără bilete pentru toate rudele lor“, adaugă tânărul.

Cei 15 vânzători stradali care umblă prin tot oraşul în căutare de pietreni interesaţi de câştig, numără la final de zi încasări de mai multe milioane. Atraşi de sumele mari puse în joc, pietrenii cumpără mereu bilete chiar dacă nu câştigă nimic. „Am jucat încă de când au apărut prima dată emisiunile astea, din 1993. Nu am luat nimic până acum, dar nimeni nu ştie de unde sare norocul“, speră Mihai Ogeac.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite