Vânătorii şi pescarii au chefuit sub ochii victimelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai impunătoare capturi au fost oferite ca premii la tombola organizată la petrecerea vânătorilor
Cele mai impunătoare capturi au fost oferite ca premii la tombola organizată la petrecerea vânătorilor

Circa 300 de vânători, pescari şi invitaţi s-au delectat cu preparate din vânat şi au povestit aventurile pe care le-au trăit în pădure şi pe baltă.

Cei mai de seamă invitaţi au fost soţiile, care în anii trecuţi au fost lăsate acasă în timpul partidelor de vânătoare sau pescuit. Printre participanţi s-au aflat şi oficialităţi din judeţ, precum şi prieteni apropiaţi ai vânătorilor pietreni.


În sala balului, lângă orchestră, organizatorii au montat un fel de dioramă, în care, printre ramuri de foioase sau cetină, au aşezat un mistreţ, un căprior, şase iepuri de câmp şi zece răţoi, toţi vânaţi de curând. „Fiecare din aceste exemplare vor fi oferite ca premii la tombola pe care o organizăm la fiecare bal“, a precizat Toader Roca, vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor (AJVPS) Neamţ.

Balul, deschis de „Corul vânătorilor“
Conform tradiţiei, balul a fost deschis de „Corul vânătorilor“, interpretat de un solist din breaslă, George Cojocărescu din Bacău.În faţa vânatului, dezlegate de vinurile de pe colinele Iaşiului sau de lichiorurile cu afine, poveştile vânătoreşti nu au întârziat să fie depănate, mai ales în faţa celor neiniţiaţi în tainele acestei pasiuni. Voia bună a fost susţinută de cântece şi dansuri populare, interpretate de Ansambulul Folcloric „Ca la noi“ din Bacău. Invitata de onoare a fost interpreta Sofia Vicoveanca.


Artista a mărturisit că s-a aflat pentru prima dată la un bal al vânătorilor la Piatra Neamţ. „Am venit de multe ori în Piatra Neamţ, unde mă simt foarte bine. Am aici un public foarte cald, dar şi foarte pretenţios. Am cântat la multe baluri de-ale vânătorilor, dar acum este pentru prima dată în Piatra Neamţ“, a declarat, pentru Adevărul de Seară, Sofia Vicoveanca. Bucate pescăreşti şi vânătoreşti nu au lipsit de pe mese. Invitaţii au servit pentru început un aperitiv din peşte, în care, pe cetină, alături de icre şi somon fumé, la loc de cinste s-a aflat păstrăvul, preparat sub formă de hârzob.

Raţa cu portocale, deliciul serii
Aperitivul al doilea pentru vânători, conţinea pateu de vânat, muşchi şi pastramă tradiţională de vânat, tobă haiducească, telemea de bivoliţă şi gelatină de cocoş. Abia după aceea au fost servite felurile principale: mistreţ cu măsline, raţă cu portocale şi „Medalion din Codrul Vânătorilor“. Pentru refacerea poftei, au fost aduse „acrituri din butoi“.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite