Neamt: Valeriu Lazarov trăieşte lângă Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamt: Valeriu Lazarov trăieşte lângă Piatra Neamţ
Neamt: Valeriu Lazarov trăieşte lângă Piatra Neamţ

Edilul localităţii nemţene este un admirator al cunoscutului om de televiziune decedat în urmă cu două zile.

Cunoştinţele viceprimarului au făcut chiar glume în urmă cu două zile şi i-au transmis condoleanţe. „Primarul comunei, Ion Rotaru, mi-a spus: «Condoleanţe! Nu ai murit?!»“, a relatat viceprimarul. Şi înainte de moartea acestuia, unii obişnuiau să-l tachineze. „Mă mai întreba lumea dacă sunt rudă cu el. Cu prietenii îmi mai permiteam şi mai spuneam că suntem veri“, recunoaşte Lazarov din Neamţ.


Îi urmăreşte emisiunile de peste 10 ani


Pentru viceprimarul comunei Alexandru cel Bun moartea tizului a fost prima ştire pe care a văzut-o la televizor după concediul în care a fost rupt de presă. „Marţi dimineaţă, când am venit la serviciu, în prima zi după concediu, ştirea pe care am văzut-o la televizor a fost cu moartea lui Valeriu Lazarov. M-a întristat şi sunt marcat chiar şi acum“, spune viceprimarul, având în faţă, pe laptop, textul din „Adevărul“ online pe acest subiect.


A aflat de existenţa tizului său după 1992, pe când muncea în Germania. „Lucram în Germania, în perioada 1992-1995, şi acolo am văzut, pentru prima dată, numele Valeriu Lazarov scris pe genericul unei emisiuni. Atunci nu mi-am dat seama că este din România, chiar născut în Moldova la noi, la Bârlad“, îşi aminteşte viceprimarul Lazarov. Din acel moment, a început să fie atent la emisiunile realizate de profesionistul cunoscut de o ţară întreagă, care purta acelaşi nume. „Mi-a plăcut emisiunea «Surprize, surprize» şi mă mai uitam la ea, dar şi la altele care purtau marca Valeriu Lazarov“, spune viceprimarul.


Nemţeanul povesteşte, la final, că a studiat etimologia numelui şi i-a descoperit originile în Bulgaria. „Tatăl s-a născut la Bucureşti, dar părinţii lui au venit din Bulgaria. Mama mea este din Piatra Neamţ, iar eu m-am născut în comuna care acum se numeşte Alexandru cel Bun, nu departe de vestita Mănăstire Bistriţa“, precizează Valeriu
Lazarov.

Regretă că nu s-au întâlnit

Edilul nemţean intenţionează să meargă în Spania la mormântul lui Valeriu Lazarov. În acelaşi timp, viceprimarul doreşte să-l întâlnească pe fiul cunoscutului realizator TV, căruia să-i împărtăşească regretul de a nu fi reuşit să facă cunoştinţă cu tatăl acestuia.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite