Neamţ: Val de spargeri în „comuna fără câini”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Val de spargeri în „comuna fără câini”
Neamţ: Val de spargeri în „comuna fără câini”

Hoţii au dat din nou iama în casele de vacanţă din Tarcău, în cursul săptămânii trecute

Mai citeşte şi Comuna Tarcău, la cheremul hoţilor

Opt locuinţe au fost „vizitate” de infractori. Singurul poliţist din comună este depăşit de situaţie.

Deşi poliţiştii comunitari din Tarcău au semnalat opt spargeri în perioada 9-16 august, Inspectoratul Judeţean de Poliţie a înregistrat o singură plângere. Şefii poliţiei spun că restul au fost „tentative”.

„Vom lua legătura cu fiecare proprietar de casă de vacanţă să vedem dacă ceea ce deocamdată considerăm că este tentativă de furt şi distrugere de sisteme de închidere a fost, de fapt, furt, cu un anumit prejudiciu. În cazul furtului, ne putem autosesiza, indiferent de calea pe care aflăm de el“, a precizat inspector principal Aurelian Vasea Şoric, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ.

Păgubiţii spun însă că spargerile au fost mai mult decât tentative. „Mie mi-au furat o pompă submersibilă de mare adâncime, care m-a costat vreo 1.800 de euro. Am rugat persoana care trece zilnic pe acolo şi are grijă de casă, să depună plângere la Poliţie. Aceasta nu apare însă ca fiind înregistrată“, a declarat Dorel Botez, proprietarul unei case din Tarcău.

„Adevărul” a mai semnalat situaţia din Tarcău, a doua comună din ţară ca suprafaţă, păzită doar de ajutorul şefului de post, Sorin Bălan, care nu are permis de conducere. Localnicii au relatat şi modul în care se desfăşoară o „misiune”.

În misiune, cu maşina reclamantului

Astfel, la singurul furt înregistrat, deşi avea şofer care să conducă maşina din dotare, a fost nevoie să fie transportat cu maşina reclamantului, pentru că nu avea benzină. „Când m-am întors de la serviciu, vineri, am văzut că la vila prietenilor mei, familia Bădescu de la Constanţa, poarta era deschisă. Am intrat în curte şi am văzut uşile deschise larg. Am anunţat primarul şi Postul de Poliţie. A venit ajutorul şefului de post, Bălan. L-am adus eu cu maşina, pentru că, deşi nu avea carnet, avea şofer, dar nu aveau benzină“, a declarat Ioan Fracase din Tarcău.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite