Vacanţe ieftine în staţiunile montane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensiunile montane oferă condiţii de cazare ieftine
Pensiunile montane oferă condiţii de cazare ieftine

Poiana Braşov, Vatra Dornei şi Sovata sunt destinaţiile care se află în topul preferinţelor celor care aleg programul „O săptămână la munte“.

Biletul pentru o vacanţă într-o staţiune montană poate fi achiziţionat de la agenţiile de turism. Unii nemţeni au început să-şi organizeze timpul astfel încât să profite de preţul mic al biletelor. „Mie mi-ar plăcea să merg, numai să văd cum reuşesc să-mi aranjez perioada de concediu. O vacanţă este mereu binevenită“, ne-a spus Delia Mihai, funcţionar.

Tarife modice la cazare
În programul „O săptămână la munte“ sunt înscrise unităţi de cazare din Predeal, Sinaia, Poiana Braşov, Călimăneşti, Căciulata, Slănic Moldova sau Sovata. Pentru cinci nopţi de cazare, cu intrare duminica şi ieşire vinerea la ora 12.00, până la 30 aprilie, preţurile sunt foarte avantajoase. Astfel, cazarea pe o săptămână la un hotel de două stele costă 158 de lei, la trei stele 258 de lei, iar la patru stele 358 de lei. Preţurile sunt valabile pentru o persoană.

„De obicei, cererile vin din partea persoanelor cu venituri reduse sau a persoanelor de peste 50 de ani“, precizează Cristian Petroşanu, directorul Agenţiei Pietricica.  În ciuda faptului că oferta este greu de refuzat, agenţiile de turism nu au mulţi clienţi.

„Nu am timp la dispoziţie. Mi-ar prinde bine o vacanţă, dar cred că o amân pentru la vară“, ne-a spus Radu Prună, angajat în telecomunicaţii. Cei care aleg vacanţa la munte în extrasezon susţin că decizia ţine de posibilităţile lor financiare. „Anul trecut am fost la mare şi m-am bucurat de tarife mici. Nu-mi permit în sezon, aşa că e foarte bine şi acum. Vreau să merg şi la munte cu bani puţini“, ne-a declarat Laura Stoian, pensionară.

Cerere mică la agenţii
Agenţii de turism cred că singurul motiv pentru care aceste programe nu au mare căutare este faptul că nu sunt mediatizate corespunzător. „Nu găsesc altă explicaţie. Cine nu vrea o săptămână la munte cu 158 de lei?“, se întreabă retoric directorul unei agenţii de turism. Nemţenii care au apelat la programul „O săptămână la munte“ au preferat Vatra Dornei sau Sovata. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite