Inspectorii sanitari din Neamţ caută ustensile de bucătărie cancerigene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii vor controla magazinele şi depozitele
Inspectorii vor controla magazinele şi depozitele

Direcţia de Sănătate Publică Neamţ a fost înştiinţată de către Ministerul Sănătăţii că în magazinele din toată Europa au păstruns polonice care nu respectă normele Uniunii Europene şi conţin în cantităţi mari o substanţă cancerigenă. Inspectorii sanitari din judeţul Neamţ au început deja să caute ustensilele periculoase.

Alerta de scoatere de pe piaţă a polonicelor a fost emisă de Germania şi trimisă de Ministerul Sănătăţii Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ pe 12 decembrie. Pe 16 decembrie inspectorii sanitari au primit o notificare cu detalii.

Produsele sunt fabricate în China şi conţin "formaldehidă", o substanţă cancerigenă cunoscută sub denumirea de "formol". Formaldehida este o substanță chimică utilizată pentru fabricarea articolelor sportive, a pastilelor şi a componentelor maşinilor.

Măcelăriile, luate la puricat de inspectorii sanitari veterinari

Polonicele sunt fabricate din plastic, au culoarea neagră şi un ambalaj deosebit. Inspectorii sanitari deţin toate datele şi au încep căutările în depozitele en-gros, care aduc marfă de la Bucureşti. Dacă se vor găsi, obiectele vor fi scoase de urgenţă de pe piaţă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite