Unsprezece nemţence date în urmărire generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lista celor 151 de persoane care se sustrag de la executarea mandatelor cu închisoarea se află şi 11 femei căutate de ani buni de poliţie

Mai mult de jumătate dintre ele au fost condamnate pentru comiterea de infracţiuni economice, înşelăciuni şi falsuri în documente. „Lenuţa Felicia Bordea, din Piatra Neamţ este căutată de poliţie din anul 2005 când a fost judecată şi condamnată la 10 ani de închisoare", a precizat agentul principal Irina Andrei, locţiitorul purtătorului de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Pietreanca a lucrat la o casă de amanet de unde a delapidat în decurs de doi ani aproape 400.000 de lei. Anchetatorii au stabilit că femeia a întocmit şi a înregistrat în fals contracte de amanet pe numele unor persoane fictive şi a ridicat banii din casieria unităţii. Ca să-şi însuşească banii a întocmit în fals dispoziţii de plată sau a supraevaluat obiectele gajate de clienţii casei de amanet.

Un alt caz care dă bătăi de cap poliţiştilor este al Simonei Mutu din comuna Petricani. Pentru un rest de pedeapsă de 1685 de zile femeia este dată în urmărire de aproape doi ani pentru a-şi ispăşi pedeapsa. În august 2001 Simona a născut un copil pe care l-a abandonat, bebeluşul fiind găsit mort înfăşurat într-un cearşaf. Mandatul de executare a pedepsei a fost emis în 2003, însă Tribunalul Neamţ a dispus amânarea pedepsei pentru că femeia rămăsese însărcinată.

„După ce a născut, femeia a fost din nou încarcerată, dar în anul 2007 a beneficiat de întreruperea executării pedepsei pentru că rămăsese iar gravidă", spune agentul principal Irina Andrei. Deşi din ianuarie 2008 trebuia să reintre în arest, Simona Mutu nu a mai fost de găsit, informaţiile indicând că femeia a fugit în Italia.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite